mam problem tydzien temu wymienilem klocki w tynych tarczach i zauwazylem ze jak zaciagne reczny to tloczek w prawym kole wychodzi i chowa czyliw szystko git natomast z lewej storny jak zaciagne reczny tloczek wychodzi ale po spuszczneiu nie chowa sie blokujac kolo?? jakie moga byc przyczyny?? zaznaczam ze przy hamulcu roboczym po wcisnieciu pedalu oba tloczki wychodza i chowaja sie
linka sie zablokowala czy tloczek do wymiany lub remontu???
puki co nie podlaczalem recznego w lewym kole gdyz nie mialem czasu anu czesci by go rozbierac
Kolego u mnie tez tak jest i poprzedni własciciel nawet rozebrał ten zacisk lewy tylni i nic nie pomogło jak narazie jak ja jezdze golfem to nie mam z tym problemu ale reczny zaciagan najwyzej na dwa zabki bo moze nie odbic miałem wymienic ten zacisk ale regenroany kosztuje w Inter Cars prawie 300zł a nie mam czasu jezdzic po szrotach i tak jezdze I dodam ze mam tego samego Gofra GT 1.8 90 Km.
a powiedz kolego w przedniej osi masz wentylowane tarcze?? w przyszlym roku czeka mnie wymiana i chcialbym zalozyc nacinane lub nawiercane (efekt wizualny)
puki co z tyle reczny mam tlyko w prawym kole ale do lipca trza zrobic bo przeglad sie skonczy
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4016 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-17, 23:29
panowie do tarcz wentylowanych sa klocki które mają cińsza okładzine a do tarcz pełnych klocki sa grubsze. wymiary w sumie i tak sie równają jeśli chodzi szerokośc klocek tarcza klocek. jedynie kwestia jarzm zacisków czy są osobne odkrecane od zwrotnicy czy razem ze zwrotnicą to wtedy wymina zacisków na szersze...
co do ręcznego. zacisk moze być w porzadku. najcześciej blokuje linka. w miejscu gdzie przymocowana jest do tuleji tylnej belki.linki w tych miejscach lubia pekać(pancerz)dostaje sie syf i dlatego linka sie blokuje. prosty sposób. aby być pewnym czy zacisk jest sprawny - zdiac linkę z zacisku i jakims kluczem pociagnać za ramie przy zacisku puscic i patrzeć czy tłoczek sie cofa. jesli tak to wina linki...