Silnik: 1.8 90 KM + LPG Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 111 Skąd: Kętrzyn / Gdańsk
Wysłany: 2010-01-29, 22:30 zaciski hamulcowe na tarcze do tylu
Chłopaki na forum oczytane to i zapytam:) od pewnego czasu borykam sie z niedzialajacym zaciskiem z tylu. Jak wiemy ciezko dostac tego typu czesc w dobrym stanie, ale mam pytanko czy np. zaciski z tarczowek od np golfa 4 lub octavi badz ibizy czy cos takiego by pasowalo do mk3 1.8 gt?
U mnie tez niestety borykalem sie z zaciskami z tylu udalo mi sie kupic jakies pul roku temu ladny prawy zacisk ale jeszcze zostal lewy i nie dawno wyczytalem ze zaciski od IV pasuja tylko trzeba przejsciowke PRZEWODU kupic bo jest inna srednica!!! my mamy 10 a tam jest 12 z tego co pamietam
Niestety nie wiem bo ja mam seryjne zaciski ale kilka dni temu czytalem na forum (chyba GOLFA) ze zaciski pasuja bez zadnego problemu nawet na allegro tarcze tylnie pasuja do 3 i do 4 tylko jak pisalem jest inna srednica koncowki przewodu Gdybym wiedzial to jak kupilem swojego golfa to nie szukal bym do MK3 tylko zalozyl Ladne aluminiowe od MK4
Silnik: 1.8 90 KM + LPG Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 111 Skąd: Kętrzyn / Gdańsk
Wysłany: 2010-01-31, 23:22
no wlasnie ja nie chce w ciemno robic jeszce mi sie nei pali ale musze sie rozejrzec powoli za tym za jakims ori moze trafie bo pzrzeglad w czerwcu wiec jescze mam troche czasu:/
No rozumiem i moze znajdziesz cos na allegro,Pamietaj ze te same zaciski z tylu co u nas mialy passaty B3,seaty toledo,ibizy,cordoby Ja szukam juz dosc dlugo i ciezko znalesc cos w dobrym dla oka stanie ze nie duze pieniadze Wiec powodzenia w szukaniu
Wysłany: 2010-02-19, 01:53
garazu nie mam a w taka pogode to nie bardzo robota na zew, co nie dziala ogolnie nie dziala reczny nie trzyma a wszystko jest niby ok, czekam na drugi zacisk, wstawie i ok, a jak bede mial kiedys wiecej czasu to pobawie sie w regeneracje bo kiedy w lewa strona tez wymieniana i jak cos to bede mial po regeneracji komplet na zapas
Wysłany: 2010-04-11, 09:25
a jednak trzeba bedzie regenerowac bo tamten co mialem kupic to jednak w gorszym stanie niz moj
powiedzcie mi czy jak kupie zestaw naprawczy takich uszczelek i gumek co sa w ofercie nie jednego sklepu z czesciami, rozbiore zacisk wymienie i przesmaruje to bedzie dobrze dzialac?