Wysłany: 2011-09-06, 14:20 Wymiana tarcz i klocków - jakie...???
witam wszystkich kolegów, nadeszła pora by zmienic tarcze i klocki bo na tym zestawie który jest nie da sie jezdzic, przejechalem 50 tys, jak go kupiłem a nie wiem ile było wcześniej - czy to wystarczy aby zjechac tarcze i klocki??? jakie tarcze i klocki o jakich wymiarach były oryginalnie w 1,4 abd??? Jakie firmy polecacie?
Przejechałeś 50tyś km na jednych klockach? Ty w ogóle hamowałeś przez ten czas? Firmy mogę polecić na pewno: ATE i Ferodo (klocki premier) oraz polskie mikody ,które mam teraz i fantastycznie się spisują. Nie oszczędzaj na hamulcach to będziesz zadowolony z efektu.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1400 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-09-06, 15:07
e2 napisał/a:
Przejechałeś 50tyś km na jednych klockach? Ty w ogóle hamowałeś przez ten czas?
z własnego doświadczenia moge powiedzieć że to realne, na poprzednim zestawie (na jednych tarczach zjechałem 2 pary klocków) zrobiłem odpowiednio 38 i 48 tyś km, lecz marek nie podam bo niestety nie zapisałem, w chwili obecnej mam mikode nawiercana i nacinana + klocki feroodo zrobione mam na nich 45 tyś i ostatnio przy wymianie opon wizualnie patrzyłem i szczezre powiem że jeszcze naprawde sporo przed nimi, jedynie nacinka na tarczy nieco sie zjechała lecz nadal jest widoczna i więc co do firm trcza wczesniej wspomniana mikoda a klocek feroodo, tematow na ten temat byl osporo więc poszukaj i poczytaj, z tego co jeszcze zaobserwowalem na wczesniejszych zestawach firm raczej mi nie znanych pedał miał tendencje do dość szybkiego "przegrzewania" w chwili obecnej zjawisko jest równiez odczowalne lecz w duzo mniejszym stopniu i sile.
co do twoich rozmiarów tarcza pełna 239/12mm 4x100-jeżeli wczesniej nie bylo swapa na większe klocek do tarczy pelnej 20mm
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)