Wysłany: 2011-10-01, 17:53 wymiana kabla abs golf 2.0 gti
witam. Pojawił mi sie problem z abs, ustaliłem że uszkodzeniu uległ lewy tylni przewód abs. Mam go zamiar wymienić. nie wiem jak to sie robi i jaki ma to stopień trudności. z tego go zobaczyłem to kostka łączy sie pod siedzeniem pasażera i wychodzi przez podłogę gdzie jest mocowany do belki. jak natomiast wygląda wymiana przy kole?
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-10-09, 11:59
kabel do tyłu jest razem z czujnikiem, w związku z tym nie ma co się bawić w sztukowanie - chociaż można by - tylko zmienić całość. Czujnik jest mocowany w otworze w podstawie czopu, odkręcasz wkręt wyjmujesz czujnik (zwykle siłowo niszcząc go ) i zakładasz nowy. Kupując nowy czujnik znajdziesz dwie wersje - starsze mają wtyczkę okrągłą koncentryczną, nowsze zwykłą płaską. Te starsze są droższe, można założyć nowy typ przerabiając wtykę pod kanapą.