SotoM, tu mnie zaskoczyles
a co to jest to wspomaganie hamulcy w poprzednim samochodzie nie mialem czegos takiego. ale powiem ci ze wczoraj naparzal deszcz na maksa i dzis jezdzilem caly dzien i nie slychac piszczenia
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
SotoM, tu mnie zaskoczyles
a co to jest to wspomaganie hamulcy w poprzednim samochodzie nie mialem czegos takiego. ale powiem ci ze wczoraj naparzal deszcz na maksa i dzis jezdzilem caly dzien i nie slychac piszczenia
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-11-20, 21:37
Golfik1986 napisał/a:
eyy no mialem skode felicie ale jakos tam mi pedal nie wpadal...
bo wpadać nie powinien chyba że źle rozumiemy słowo wpadał, może tylko lżej Ci hamuje...jeśli to sprawka serwo tak jak pisze kolega SotoM to winna jest jego regulacja no ale to się da zronić tylko wyjmując serwo bo tam w środku jest śróbka która się wkręca i wykręca przez co ustawia się tak jakby czułość serwa... u Ciebie jest tak że podciśnienie za wcześnie pociąga membranę a powinno być tak że dociskasz pedał hamulca do pewnego momentu gdy zaczyna się hamowanie tzn tłoczek w pompie już się ruszył i zamknął kanał zasilający i klocki i szczęki już dojdą do tarcz i bębnów i dopiero wtedy powinna pomóc membrana...ale moim zdaniem to zmień sobie ten płyn i odpowietrz układ dla świętego spokoju bo może to wystarczy
pompka to koszt ok 60zł plus płyn hamulcowy i koszt wymiany
ja za tą operacje wydałem 110zł polskich
czas wymiany i odpowietrzenia to 1godzinka
sam sobie wymienisz łatwizna