logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Tarcze Mikoda
Autor Wiadomość
Marian0753 

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2011-12-23, 13:37   Tarcze Mikoda

Jak w temacie, miał ktoś styczność z tymi tarczami?? czytałem wiele opinii na ich temat jedni wychwalają pod niebiosa inny mieszają z błotem. Tarcze przystępne cenowo i podobno poprawa skuteczności hamulcy. Tarcze produkowane w Polsce chyba w Częstochowie. Moje tarcze niestety nie wytrzymał dwóch kompletów klocków więc rozglądam się trochę za nowym zestawem i mam dylemat, powiem szczerze że po przeczytanych opiniach wpadły mi w oko ;-)

Chodzi mi dokładnie o te tarcze: http://allegro.pl/vw-golf...2007386800.html

Piaggio 

Silnik: TDI AFN ++
Wysłany: 2011-12-23, 18:15   

Mam kolego identyczne,(mozesz luknąc u mnie w temacie) z tym że jeszcze wentylowane i 256 ale rownież nawiercane i nacinane, zamontowalem je ponad rok temu, zrobione na nich mam ponad 50 tys i zbytnio sie nie starły, jedynie co zauwazylem to nacinka zaczela znikac, ale jeszcze jest widoczna, montowalem je razem z nowymi klockami, w tarkcie eksploatacji wydaje mi sie ze sporo lepiej hamują w poruwnaniu do tarczy pełnej, kilkakrotnie zmuszony byłem do dośc ostrego schamowania z 200 i dawało to rade, napewno hamulec sie też tak nie grzeje, dodam tez że jak bede zmienial kolejny raz to wybór napewno padnie na ten sam zestaw!

http://www.golf3.pl/topic...4007.htm#219258

Lobus 
OEM+

Silnik: 2E
Wysłany: 2011-12-24, 08:49   

Marian0753, to jak już kupujesz to zamawiaj prosto od producenta. www.mikoda.pl
Piaggio, a powiedz jakiej firmy klocki dobrałeś do tych tarcz? Ja wiele razy słyszałem, że dobre są firmy textar do tych tarcz akurat, ale sam wolałbym ate.

Marian0753 

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2011-12-24, 11:31   

No właśnie miałem napisać jakie klocki do tego??? Czy kupić jakieś standardowe ferrodo, trw czy jakiś inny wynalazek?? nie chciałbym żeby piszczały jak obecne.

A co do kupna tarcz to tylko podglądowy link nie będę z niego zamawiał. :-P

Piaggio 

Silnik: TDI AFN ++
Wysłany: 2011-12-24, 12:42   

Lobus, Marian0753, do tych tarcz załżyłem klocki feroodo, spisuja sie też przyzwoicie, nie brudza za bardzo, ogólnie złego słowa nei powiem, co prawda nie mam poruwnania do innych klockówna bo na tej tarczy jest to pierwszy zestaw, smiga ponad rok a dokąłdneij chyba rok i 3 miechy zrobine na tym mam ponad 50 tysi i jeszcze troszke nakrece, co prawda już słysze ze powoli zaczynaja sie kończyć ale to i tak calkiem dobry wynik.

http://www.golf3.pl/topic...4007.htm#219258

witboy 

Silnik: aaz
Wysłany: 2011-12-25, 13:40   

kolego widzialem auto ktore jezdzilo na takich mikodach ktore mialo ponad 400 koni, jezdzil na zimmermanach, brembo itd wszystko co bylo na rynku ate pd doslownie wszystko, tarcze mu krzywilo bardzo szybko a ceny takich tarcz sa wiadomo jakie, kupil mikode i sam byl w szoku jak dobrze to hamuje przy tej mocy, ba dodam ze w jednym ze swoich aut mialem rowniez mikode nacinana nawiercana i nie narzekalem teraz troszke zaluje ze nie zmienilem na takie tarcze bo cena naprawde jest u producenta znakomita, tylko ja polecam nacinane nawiercane i malowane , nie zajda rdza i sa skuteczniejsze

projektory, gewinde, bbs rm, hbm, skora recaro z cc, reczny skorka, pakiet gti

Pirat7993 

Silnik: 1.8
Wysłany: 2012-01-17, 16:39   

sam mam nawiercaną i nacinaną mikode juz ponad rok i jestem bardzo zadowolony

poprzednio miałem brembo max ale mikoda jest o niebo lepsza

Lobus 
OEM+

Silnik: 2E
Wysłany: 2012-01-17, 16:47   

Pirat7993, napisz od razu jakie klocki zastosowałeś do tych tarcz, bo pewnie nie tylko ja bym chciał wiedzieć ;-)

rafal_z_ph 
RAfAl

Silnik: 1,9 TDi 1Z
Wysłany: 2012-01-18, 16:54   

Gdzieś słyszałem, że mikoda robi tarcze dla brembo. Swoją drogą ja założyłem 1,5 roku temu, u siebie tarcze brembo i klocki ferodo (chyba Premier czy jakoś tak się nazywały). Przy hamowaniu z normalnych prędkości 70-90 km/h nie robi szału, ale gdy trzeba ze 140-170 wyhamować to różnice czuć w porównaniu do starego kompletu.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu