Silnik: 1,9 TD AAZ Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 714 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-04-08, 17:00 Tarcze i klocki ale jakie?
Dziś brat jechał moim golfem i mówił że klocki piszczą więc czas na wymianę.
Mój golf to:
rocznik 97 ale VIN podaje 98
felgi na 4 śruby
tarcze wentylowane
Silnik 1,9 AAZ
Bo za nic nie mogę znaleźć jakie to mogą być.No i dwa jeszcze nie wiem w jakim stanie są tarcze bo nie mam możliwości zdjęcia kół.
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4016 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-04-08, 21:55
ja do klocków ATe mam tylko ból taki ze masakrzycznie pyla. w sobote ubrałem felgi to od tamtego czasu juz sa tak czarne jakby były pomalowane...no masakra.to jak jeździłem na TRW to tak fele nie wygladały...
to nie słuchaj brata. to ze piszczą to nie znaczy ze sie kończą. najlepiej zdejmij koło i zobacz grubośc okładzin.
jeśli masz tarcze wentylowane to grubośc klocka nowego jest 16mm(całego razem z blachą) a blacha ma te 5mm wiec okładzina 11mm. to jak bedziesz miał zrzucone koło to odrazu możesz sobie zmierzyć średnice tarczy i bedziesz wiedział co kupić...
Silnik: 1,9 TD AAZ Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 714 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-04-08, 22:20
U mnie to jest ten problem że nie mam gdzie tego na spokojnie zrobić bo parking pod blokiem ciasny i masa samochodów.A nikt ze znajomów nie ma garażu i tu lipa jest największa.A to że klocki prawie się kończą to widziałem przez dziurę w stalówce jest blisko końca poważnie a wole zmienić to za wczasu niż mają mi się skończyć w nieodpowiednim momencie.A ich grubość to tak na oko a że mierze na codzień wiele elementów mechanicznych to tak z 3-4 mm mają.A same klocki to nie majątek jeszcze mam nadzieje że tarcze są ok.
to nie słuchaj brata. to ze piszczą to nie znaczy ze sie kończą. najlepiej zdejmij koło i zobacz grubośc okładzin.
kończą kończą, czuć, że siła hamowania na jednym kole jest o wiele mniejsza niż na drugim. Objawy są takie jak u mnie jak się kończyły. Może i się mylę, ale paznokcie dam sobie uciąć, że to klocki.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Wysłany: 2009-04-08, 22:37
Spoko ja zazdroszczę ludziom którzy mają garaż na własny użytek o wiele łatwiej coś robić przy samochodzie a nie na parkingu nie dość że ciasno to jeszcze cały wieżowiec się gapi Ale dzięki za pomoc i tak pewnie heble po świętach zmienię bo jednak to bezpieczeństwo a tym nie chcę oszczędzać.
Wysłany: 2009-04-09, 09:35
Już golfik umówiony na wymianę klocków mam nadzieje że tarcze są jeszcze dobre Przy okazji skorzystałem z promocji na przeglądzik za 40 zł więc golfik się dowie co go jeszcze boli