witam jak w temacie orietuje sie ktos co potrzebuje do swapu abu na abs/eds bo duzo opin biega po necie. mam pompe absu starego typu ze sterownikiem pod siedzeniem tylnym i teraz nie wiem czy wystarczy zmienic sterewnik i pompe absu czy tez cala wiazke z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2012-01-25, 00:16
stary a nowy typ to inna konstrukcja, w nowym sterownik jest razem z pompą, więc praktycznie zmieniałbyś cały ABS. Z przewodami - o ile pamiętam - możesz mieć tylko kłopot przy pompie hamulcowej. Typowe przewody mają wszędzie gwint M10/1, a w pompie gdybyś ją zmieniał mogą być gwinty M12/1.5 - z tym niema problemu odpowiednie przejściówki dokupisz i przewody stare zostają
Silnik: ahu
Wysłany: 2012-01-26, 18:46
Witam. Robiłem podobnego swapa w swoim golfie tylko z tym że u mnie nie było abs. dawcą był passat b4 vr6. Sterownik mam pod kanapą. Z tego co sie orientuje to u ciebie wystarczy zmienic pompe i sterownik