Witam mówię od razu ze w ogóle się na tym nie znam i dlatego sie pytam a chodzi o to ze mam od momentu zakupu golfika 1.9td z 1994 roku bardzo słaby hamulec dla porównania np jak jechałem corsa z 1995 roku to auto staje w miejscu a mój jedzie dalej. Sprawdzałem klocki i tarcze to są w dobrym stanie i chciałem się spytać w jaki sposób i najlepiej najtańszy mogę poprawić działanie hamulca w mojej golfinie?
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-09-30, 10:13
- zmieniając tarcze i klocki na markowe
- dać pompę hamulcową 22 mm
- zmiana tarcz na większe + pompa hamulcowa 22mm
- może wystarczy tylko odpowietrzyć hamulce i wymienić płyn hamulcowy
Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 714 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2011-09-30, 16:21
ja bym postawil narazie na odpowietrzanie i plyn wymienic koszt chyba najmniejszy z tych wszystkich a na 90 % to to pewnie poprzedni wlasciciele jezdzili tak od czasow niemca i trzeba czasem pozmieniac plyny itp golf to nie polonez ze prawie na wszystkim pojedzie