mam takie pytanie?? Posiadam vw mk3 1.9td 1994rok. mam problem cieknie mi plyn z korektora hamowania i zastanawiam sie zeby go całkowicie usunąć??Czy mozna to zrobici czy to nie zaszkodzi?? Przeczytalem w innym temacie ze auta z abs-em nie posiadaja korektora a moj jednak ma. prosze o rady.
jedne miały inne nie. ja na twoim miejscu bym wymienił a nie usunał bo moga ci sie na przegladzie doczepic... na to zwracaja uwage. szukaj uzywki.. bo nówka słono kosztuje.od 300 do nawet 600zł z TRW.
ja bym szukał używki w dobrym stanie. ale rób jak uważasz.
Przeczytalem w innym temacie ze auta z abs-em nie posiadaja korektora
Moj golf ma abs i ma korektor sily hamowania ktory wlasnie usunalem z auta.Po usunieciu go problem jest taki iz wieksza jest sila hamowania z tylu przez caly czas nie jest regulowana ugieciem auta.
Silnik: Zwanzig Jahre (ABF) Pomógł: 11 razy Wiek: 21 Dołączył: 03 Lis 2008 Posty: 906 Skąd: GSL
Wysłany: 2010-01-10, 15:46
najlepiej wejdź pod auto i tam pod belka powinien być zamontowany(Nie Wszytskie modele maja) jak z tyłu ktoś siedzi i auto z tyłu siada to ma za zadanie puścić więcej płynu na tył i lepiej hamować
mozna obejsc sprawe z korektorem i zapodac takie nalkadki redukujace. Jak ktos bylby chetny to mam korektor sily hamowania na sprzedaz. pochodzil z seata toledo 95r z ABS sprawny w 100% a oddam go za grosze pozdro
Moj golf ma abs i ma korektor sily hamowania ktory wlasnie usunalem z auta.Po usunieciu go problem jest taki iz wieksza jest sila hamowania z tylu przez caly czas nie jest regulowana ugieciem auta.
Ale tyl zaczal hamowac
_________________ Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~ MK3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum