Wysłany: 2008-11-11, 14:38 Prośba o pomoc w dobraniu tarcz hamulcowych
Witam serdecznie mam taki problem zakupiłem tarcze hamulcowe o średnicy 239 i nie pasują co mnie dziwi bo powinny... Mam Goferka z marca 1995 roku 1.8 ABS 66kw wersja Rolling Stones i katalogowo powinny pasić a tu dupa... Czy ktoś z was już sie spotkał z taką opcją a może zostały kiedyś założono wieksze niż były oryginalnie z tego co się orientuję była jakaś zmiana w układzie hamulcowym po 07.1995 więc by to jeszcze nie obejmowało mojego VW`eja
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-11-11, 18:08
Fabrycznie golf 1.8 ABS może występować w wersji z tarczami pełnymi 239 jak i wentylowanymi 256/20mm . Dlatego jak się nie jest pewnym to trzeba sobie zdjąć koło i zmierzyć.
witam, nie chce zakladac nowego tematu wiec sie podepne pod ten. Powiedzcie mi panowie czy jak sobie kupie taki zestaw to bedzie on pasowal do mojego bolidu. Jezdze Mk3 1.4 96r. CL i wypatrzylem sobie taki zestaw
http://moto.allegro.pl/it...at_santana.html
Skner 80 eheh też wlasnie mam taki problem bo chce zakupic tarcze i klocki brembo i są dwa rodzaje ale jak bylem w lipcu i mi wymieniali to pamiętam że mieli 239 i nie pasowaly i musiali zamowić mi 259 mm więc ten rozmiar pasuje też do Twojego Golfa.