Mam Golfa III CL Silnik 1.4 brak ABS, brak wspomagania - po prostu "golas".
Dzisiaj gdy jechałem, pedał wszedł w podłogę i ledwo zahamował dopiero przy ziemi.
I tu moje pytanie, czy są czujniki zużywania się klocków w takiej ubogiej wersji ?
Bo nie wiem czy to kończące się hamulce, serwo, zapowietrzony układ czy coś zupełnie innego...
Płyn sprawdzałem z 3 dni temu, bo kontrolka świeci się od paru dni. Ale ok, sprawdzę jutro w dzień raz jeszcze i napiszę czy jest wyciek i ile jest płynu.
A wiesz czy taki czujnik znajduje się w moim Golfie (silnik, wyposażenie)... ?
Dzisiaj gdy jechałem, pedał wszedł w podłogę i ledwo zahamował dopiero przy ziemi
Szukaj czy nie masz przerwanego gdzieś przewodu hamulcowego, ewentualnie sprawdż cylinderki czy ci nie ciekną. Odkręć koło i zobacz czy bęben nie jest w płynie, ewentualnie zdejmij go i zobacz cylinderki Ja stawiałbym właśnie na nie.
Cytat:
zy są czujniki zużywania się klocków w takiej ubogiej wersji
W golfie 3 nie było w wersjach europejskich takich czujników, mimo że liczniki posiadały taką funkcję. Jak już to zdarzały się w wersjach amerykańskich.
Dzisiaj gdy jechałem, pedał wszedł w podłogę i ledwo zahamował dopiero przy ziemi
Szukaj czy nie masz przerwanego gdzieś przewodu hamulcowego, ewentualnie sprawdż cylinderki czy ci nie ciekną. Odkręć koło i zobacz czy bęben nie jest w płynie, ewentualnie zdejmij go i zobacz cylinderki Ja stawiałbym właśnie na nie.
Cytat:
zy są czujniki zużywania się klocków w takiej ubogiej wersji
W golfie 3 nie było w wersjach europejskich takich czujników, mimo że liczniki posiadały taką funkcję. Jak już to zdarzały się w wersjach amerykańskich.
Dziękuję za odpowiedź Michaal Zrobię tak jak mówiłeś jak będę miał czas i napiszę co i jak.
PozdraVWiam
[ Dodano: 2011-11-23, 12:18 ]
Auto już zrobione, gdzieś uciekał płyn tak jak pisaliście.
Dzięki Wam za pomoc Panowie !
PozdraVWiam.