Witam drodzy koledzy. Mam problem zwiazany z absem otoz swieci mi sie lampka i tak jak by nie dzialal bo hamulce blokuja kola co to moze byc??klocki oki kabelki wydaja mi sie tez oki nawet styki wyczyscilem:)dodam ze to golf 1,8 z 95 roku:)
odlacz wszystkie czujniki biezrz miernik i mierz jak ktorys nie bedzie mial 1,1 k om tylko nieskonczonosc to ten jest do dup,a system jak wymienisz czujnik sam sie zdiagnozuje i skasuje po paru metrach blad
Wlasnie nie mam nikogo w egu a jeszcze wczoraj ruszajac z pod domu kontrolka od absu zgasla ale chamulec tak dziwnie pulsowal i ostro chamowal przy delikatnym dotknieciu i chyba pompa bzyczala a za moment wrocilo to samo
Mam podobny problem z ABSem, na 100% nie dziala tylni prawy czujnik - sprawdzone jakis czas temu WAGiem przy okazji chipowania, i tu moje pytanie moj golf to 1.9 TDI 90KM rok produkcji maj 97, tyl bębny, jaki czujnik kupic z allegro (prosze o przyklady) czy moze lepiej szukać używanego?
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3757 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-10-19, 18:20
maja te same parametry tylko wtyczka jest inna, u ciebie w 97 będzie ten tańszy zdaje się, wtyczka jest pod kanapą zobacz sobie. Kup taki tani z allegro sprawdzają się.
chcialem dzis przyoszczedzic pare groszy i zrobic cos przy golfie samemu, kupilem nowy czujnik abs i postanowilem wyciagnąc stary - teoretycznie banalna sprawa, niestety nie udalo mi, srubka ladnie poszla ale na tym koniec, czujnik od nowasci tam pewnie siedzi, probowalem to jakos podwazyc srubokretem niestety nie szlo, efekt byl taki ze kawalek obudow mi peklo i balem sie dalej ciagnac zeby mi kawalek czujnika nie zostalo w bebnie, wiec wszystko skrecilem.... czy znacie jakie sprytne sposoby na ten czyjnik wyjac?