Silnik: 1.9 TD Pomógł: 43 razy Wiek: 24 Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 1287 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-01-15, 19:52 Pompa hamulcowa?
Witam...problem powstał jakiś czas temu...pedał hamulca zaczął wpadać mi w podłogę i pogorszyło się hamowanie (hamulec łapał przy końcu wciśnięcia go w podłogę).Otworzyłem maskę,patrzę a w zbiorniczku prawie nie ma płynu hamulcowego.Było go dosłownie tylko trochę na dnie...Czujnik powinien zapalić się jednak tego nie zrobił (kontrolka ręcznego).Podniosłem tył auta do góry zdjąłem bębny i obie strony są w środku suchutkie ,żadnych wycieków nie zauważyłem,to samo tyczy się w miejscu zbiorniczka ,pompy itd suchutko...Wlałem nowy płyn hamulcowy,odpowietrzyłem prawidłowo układ,przy okazji naciągnąłem ręczny i było wszystko ok dopóki nie wyruszyłem w trasę...ta sama sytuacja pojawiła się czyli płyn uciekł zostało go tylko trochę na dnie, układ zapowietrzony,pedał hamulca łapie przy końcu wciskania...Co może być objawem uciekania płynu?O-ringi?Padnięta pompa?Co radzicie w tej sytuacji?Co sprawdzić?
[ Dodano: 2010-01-15, 19:55 ]
Aha mój MK3 to 1.9 TD AAZ 1992r
Silnik: . Pomógł: 180 razy Dołączył: 30 Lis 2007 Posty: 4012 Skąd: się biorą dzieci.
Wysłany: 2010-01-15, 20:01
Pascal napisał/a:
.Podniosłem tył auta do góry
a z przodu patrzyles czy nie ma wycieków nigdziej ? przewody gumowe lubia sie łamać i wtedy podczas jazdy plyn bedzie sie tam lał a na postoju moze tego nie widac
_________________ "Miałem kiedyś ja malucha lecz przesiadlem z niego sie... teraz Golfiem 3 śmigam"
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 43 razy Wiek: 24 Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 1287 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-01-15, 20:13
K@mil napisał/a:
a z przodu patrzyles czy nie ma wycieków nigdziej ? przewody gumowe lubia sie łamać i wtedy podczas jazdy plyn bedzie sie tam lał a na postoju moze tego nie widac
Kurcze nie mam uchwytu jednego na wężyk przy przednim kole zapomniałem nawet o tym...może masz rację zobaczę jutro...dzięki za odpowiedź...
opal669880 napisał/a:
naj lepiej to wiedz do garzu i pobaw sie tym hamulcem po naciskaj mocno.... i na suchym betonie na pewno będzie widać plame
Zima jest to wszystko jest prawie mokre hehe ale nic oblukamy
Wysłany: 2010-01-16, 14:01
Cytat:
Jak go masz to zerknij też na korektor siły hamowania na tylnej belce.
Tak mam korektor.Ale jest z nim wszystko ok.
Dziś wjechałem do garażu ogrzewanego,autko postało dobrą godz wyschło i zacząłem szukać przyczyny...noi znalazłem.Po naciśnięciu hamulca płyn zaczął uciekać kropelkami przez przewód hamulcowy.Orientuje się ktoś co do kosztu przewodów hamulcowych?Z wymianą sobie poradzę....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum