Silnik: 1.9TD
Wysłany: 2009-03-09, 10:45 Płyn hamulcowy - dolac czy wymienic?
Po zimie zauważyłem, że ubyło mi sporo płynu hamulcowego, jest poniżej minimum - dlaczego to nie wiem..:> Nie wiem jaki jest teraz zalany płyn hamulcowy, więc co najlepiej zrobić? Kupic płyn DOT3 czy tam DOT4 taki jaki teoretycznie powinien być do Golfa i dolać, czy zlać stary płyn i zalać nowym? Jeśli opcja 1, to czy nic się nie stanie jak będę miał płyn X a doleje do niego DOTa ?
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4016 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-03-10, 23:22
nie dolewa sie płynu - dlaczego ? poziom płynu w zbiorniczku informuje nas o zuzyci okładzin klocków hamulcowych lub nieszczelności układu ham,ulcowego.
załuzmy mamy w zbiorniczku min. - patrzymy ze mamy juz cienkie klocuchy... bierzemy sie za wymianę. aby załozyc zaciski musimy wcisnac tłoczek w zacisku - co spowoduje cofniecie sie płynu do zbiorniczka co spowoduje ze mamy znowu MAX - to tak dla informacji...