Silnik: 1.8 gt special Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Maj 2011 Posty: 261 Skąd: wlkp
Wysłany: 2011-07-31, 12:43 Nowe klocki
mam pytanie jakie klocki kupić lepiej markowe brembo ate czy zwykłe tanie koniec końców i tak made in china podobno można klocki sprawdzić po wyglądzie wiurków metalu im mniejsze tym lepsze chodz raczej im mniejsze to pewnie twardsze a im większe do odwrotnie więc jak będą twarde to zjadą tarcze a miękkie klocki się szybciej zjadą więc chyba lepiej wymienić klocki z 2 razy niż klocki i tarcze . PROSZĘ O OPINIE
Silnik: 1.8 gt special Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Maj 2011 Posty: 261 Skąd: wlkp
Wysłany: 2011-08-02, 15:31
dzisiaj wymieniłem ka klocki tomex i jest ok nie piszczą itd zobaczymy co dalej cena to 43 zł za komplet zobaczymy czy było warto niestety jeszcze do wymiany drążek kierowniczy ale to tez cena 40 zł bo stary jest wybity
Silnik: ADY Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 17 Lip 2011 Posty: 127 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-08-02, 20:53
Tanie dobre klocki to Breck miękkie ale nie pylące rewelacyjnie hamują, niestety szybciej się kończą, Alpha Brake's bardzo dobre wykonanie rewelacyjna cena. wszystkie A.B.S-y, Tomex-y marnie wypadają przy tej 2-ce.
Panowie mam prośbę jakie bardzo dobre klocki mam zakupić do mojego golfa cena aż tak bardzo nie gra roli.chodzi mi o to aby pasowały jest to variant 1,9 tdi 66kw z 95 roku. może jakieś linki aukcji z allegro ?
[ Dodano: 2011-09-11, 16:26 ]
dobra już nie ważne kupiłem klocki Ferrodo