z tego co tu podales wynika ze zaden bezpiecznik nie jest odpowiedzialny za abs , hmm slyszalem ze w roczniku 96 abs bylo montowane seryjnie wiec w moim tez powinno byc mam golfa z lipca 96 roku czy ktos wie czy ten model powinien miec abs jezeli tak to dlaczego nie dziala co mozna zrobic aby wykryc usterke czy tez ja naprawic z gory dziekuje za odpowiedzi ...
to ze byl montowany od 96 roku to wiem ale nie wiem dokladnie od ktorego miesiaca bo slyszalem ze nieod stycznia
hmm a pokazalby mi ktos gdzie dokladnie znajduje sie ta pompa abs cyz co tam jest slyszalem ze jest tam jakas kostka na ktorej sprawdza sie odpowiednie piny
a co do tego kompa ktos wie ile kosztuje podlaczenie auta pod taki komputer jakiego rzedu jest to wydatek ..
młodsze wersje też miały ale na zamówienie, a tak jak pisze Kamil to był już seryjnie zakładany
Pompa od ABSu jest tam gdzie serwo i zbiorniczek płynu hamulcowego nawet ślepy ją zobaczy, zajedz na kompa i tam pokaże ci co ją boli
a jeśli już chcesz to podaj mi więcej danych silnika (kod silnika też!) a przygotuję ci co masz sprawdzić... ale to może dopiero jak VAG pogada z ABSem