Silnik: 1,6 75 km AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 21 Dołączył: 16 Paź 2011 Posty: 606 Skąd: Pisz- NPI
Wysłany: 2012-01-29, 17:42 miekki pedał hamulca
panowie jakies 3 tyg. temu po odpaleniu auta i ruszeniu 300 metry pedał hamulca brał pod koniec (czyli trzeba było do podłogi wcisnać). zgasiłem auto i za pare min odpaliłem i było normalnie. pomyslałem ze moze cos zamarzło ... ale dzis to sie powtórzyło i tez zgaszenie i ponowne odpalenie pomogło... co moze byc przyczyna tego zjawiska . minusowe temperatury czy pompka hamulcowa.. czytałem na jakims forum ze jak pedał hamulca na zgaszonym silniku robi sie twardy a jak sie odpali to opada to znaczy ze servo sprawne. tylko nie wiem czy to nie bujda. pomoze ktos????
_________________ Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Robiłeś coś przy hamulcach? czy same sie spieprzyło? sprawdz płyn hamulcowy czy nie masz ubytków w zbiorniczku ,jakiś wycieków a może jest zapowietrzone.A jak ci hample biorą
Silnik: 1,6 75 km AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 21 Dołączył: 16 Paź 2011 Posty: 606 Skąd: Pisz- NPI
Wysłany: 2012-01-29, 19:12
nic nie robiłem. płynu jest ,nie ubywa,wycieków nie ma. a przeglad robiłem 7 to koles mowił ze heble sa dobre. a co do zapowietrzenia to nie mam pojecia. a jest to mozliwe ze sie same zapowietrzyły.?
_________________ Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
wiesz co może masz gdzieś minimalną dziurke i ci zaciąga powietrza w ukł. hamulcowy.Weź i przejrzyj cały ukł. hamulcowy(przeweody,cylinderki)może dobiero gdzieś sie zaczyna korozja.
Wysłany: 2012-01-30, 07:35
powiem ci tak z lewej strony z tyłu od pół roku cos mi piszczało. a jak zaczeły sie mrozy to przestało piszczec i problem nastał . jak temperatura spadnie do 0 to zobacze bo na dzien dzisiejszy to jest -15 he
Wysłany: 2012-01-31, 07:37
narazie tak sobie pojezdze i tak krókie tasy robie a jak skacza sie mrozu to obukam co i jak