Wysłany: 2008-10-30, 13:35 lepsze hamulce jakie tarcze
witam mam golfa 3 1.9 tdi mial 90km teraz ma troszkewiecej a bedzie miał jeszcze wiecej
a chce zmienic mu hamulce la lepsze
w tym mam zwykłe tarcze nie wenytlowane tarcze a chce załozyc mu wentylowane ale nie wiem jakie i czy bede wusiał zmieniac te zaciski......
wiec mam pytanko jakie by pasiły do mojego autka tarcze zeby hebel miał konkretny a zeby za duzo nie cudowac
dodam ze nie mam ABS w moim goferku
pozdrufki
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4016 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-30, 16:24
jarzma z zaciskami bedziesz musiał też zmienić bo inaczej nie założysz jarzma bo tarcza sie nie zmieści.w 110tce AFN ma wentylowane tarcze z przodu....
Co do ABS'u to sie nie przejmuj bo czujnik jest mocowany do zwrotnicy także to nie wadzi.
no to swietnie a co do kosztów zmieszcze sie w 600zł????? przewodów nie bede wymieniał jedynie płyn
a mam jeszcze jedno pytanko z tyłu mam bembny a chciał bym miec tez tarcze jakie tam załozyc??? da rade bez wiekrzych przeróbek czy pompe hamulcowa tez bede musiał zmienic???
a co z czopami zostają te same????
mogli byscie dokładniej mi napisac jakie tarcze od jakiego modelu .....itp.itd
dzieki za pomoc
szerokosci
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4016 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-30, 22:35
tzn nie jest pewien ale wydaje mi sie ze np AFN 110tka ma na 5śrób koło ogólnie. nie pamietam tak mi sie wydaje...
a tak na marginesie ile ty próbujesz z tego golfa wyciagnąć...?? z 90tki...??
bo ja mam heble seryjne mam dodane sporo mocy i nie ma problemu z hamowaniem...
ja mam kolo na 4ry srubki dokrecane
ile wyciągnąc mocy mam 4tysie ale czesc tej kasy chce we wnetrze wpakowac
to ma byc auto i dla oka i dla kierowcy zeby baty dal temu jak podjedzie za blisko
kolo ma sie zdziwic tylko nie chce przesadzic i zajechac silniczka bo swietnie cyka
pozdrufki