Panowie mam golfa gt..pali mi sie kontrolka zuzuycia klockow......z tyłu wlozylem nowe klocki....i nie widzlame tam zandych kabli...a chyba powinny byc taki kabel ze dojdzie do tarczy i zapla sie a tam nic nie ma....z prozdu za to mam jeszcze duzo klocka i nie wymienialem...o co tu lata????moze ktos wie jakies fotki lub cos???
z tyłu nie ma czujników.Tylko przednie hamulce mają czujnik nadmiernego zużycia.Widocznie któryś klocek hamulcowy(wewnętrzny) już jest zdarty i sie świeci kontrolka.Z zewnątrz moze to wyglądac ze jest duzo klocków.Obejżyj dobrze klocki wewnętrzne i zewnętrzne minimalna grubość całego klocka razem z blacha wynosi 7 mm.Jeśli chociaż jeden masz zdarty to musisz wymienić komplet.
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 11 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 376 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-26, 17:51
To nie can nie ma magistrali i sterownika szyny takie rzeczy jak lampka klocków działają na zwarcie z masą i nie zapisuje się błąd bo zwyczajnie nie ma gdzie się zapisać
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4016 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-28, 00:20
fabia to juz inne rozwiazanie....to jasne ze trzeba kasowac...Sebastian1988, a ty sprawdź instalacje.bo mógł gdzieś sie kebel przerwac i tez moze ci swiecić kontrolka...