Witam!
Podczas hamowania pojawia sie odgłos szurania, dobiegający z tyłu samochodu. nie jestem pewny co powoduje w/w odgłosy. czy może bębny albo coś z hamulcem ręcznym...czy ktoś spotkał sie z podobnym przypadkiem? Auto mam zamiar odstawić do mechanika ale być może dowiem sie czegoś konkretnego od Was.
pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc...
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Koledzy prosze o radę !
Boże chroń Mnie,przed Demonami w mundurach o niebieskim kolorze..
-

nanuk - Berbeć
ja stawiam na to że okładziny są zużyte i trzeba je wymienić bo takie jak napisałeś szuranie to tarcie metalu o metal i zrobisz rysy na bębnach i trzeba będzie bębny przetaczać lub całkiem bedą do wymiany a więc zabierz się za to jak najszybciej pozdrawiam
-

marko1967 - Members
ok. dzieki za rady, doceniam to.
Odstawiłem auto do mechanika i okazało sie że śróby na których założone miałem alusy były za długie i po zakreceniu nimi felg stalowych ocierały one o podzespoły w kole, co wywoływało szuranie. nic na szczescie nie uległo większemu zniszczeniu i wszystko jest w miarę ok. jednakże delikatne szuranie pozostało
.
Odstawiłem auto do mechanika i okazało sie że śróby na których założone miałem alusy były za długie i po zakreceniu nimi felg stalowych ocierały one o podzespoły w kole, co wywoływało szuranie. nic na szczescie nie uległo większemu zniszczeniu i wszystko jest w miarę ok. jednakże delikatne szuranie pozostało
.Boże chroń Mnie,przed Demonami w mundurach o niebieskim kolorze..
-

nanuk - Berbeć
• Strona 1 z 1