Silnik: 1.9TDI
Wysłany: 2008-12-08, 21:38 koła ciężko się kręcą???
witam
mam mianowicie problem i pytanie wiec zmieniałem ostatnio koła na zimowki i zauwazyłem ze przednie kola ciezko sie kręcą i po kilku dniach troche szybciej pojezdziłem i koła byly gorące i smierdzialo spalenizna wiec rozebrałem klocki i po zdjeciu klocków kola dalej tak samo ciężko chodza czy tak ma byc to jest 1,9TDI no i skad te gorące koła sie robią prosze o pomoc z góry wielkie dzieki
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4016 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-09, 00:52
mclive, sprawdź prowadnice zacisków hamulcowych w jażmach(zacisk jest przykręcony 2ma śrubami na klucz 13 do tych prowadnic.) i zobacz czy klocki hamulcowe czasem nie stoją dęba w jarzmach...
Silnik: 1,8 GL AAM+LPG Pomógł: 36 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 700 Skąd: wójcice
Wysłany: 2008-12-09, 18:38
no raczej mają sie tak kręcić bo w końcu musisz też kręcić mechanizmem różnicowym i zauważ że jak kręcisz jednym kołem to drugie też sie obraca tylko że w drugą strone
Witam , sprawdz czy tloczki nie sa zapieczone, w jakim stanie sa pierscienie uszczelniajace. W sklepach sa gotowe kpl naprawcze zaciskow .Mialem tak samo . Hi Hi na 100 km zuzyl cwiartke baku [ ale trzeba bylo dojechac do domu ]
A jezeli chodzi o mech roznicowy to tak jest z tej racji ze majac zalozone kolo i krecisz to tak nie odczuwasz oporu. To tak jak z kierownica zaloz wieksza krecisz lzej
_________________ !! Sprzedam mojego golfika !!!
1994 r