potrzebuje numer z ETKI klockow hamulcowych do tarcz wentylowanych, klocki z zalozenia sa waskie a na allegro i w sklepach pokazuja mi klocki o grubosci 19mm i 16mm a z tego co pamietam do wentylowanych grubosc klocka to 12mm.
Silnik: 1.8 PF Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 497 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-09, 00:25
strzeliniasty, jeśli masz zaciski z oznaczeniem VW II
to masz 2 takie numerki
I to (b 191 698 151 G) a II to (b 191 698 151 L)
Podałem ci numerki od Mk II ale nie ma żadnej różnicy bo to jest to samo
Zapomniałeś podać jakiej wielkości masz tarcze czy 239mm czy 256mm
Jak to 2 to numerki masz takie (b 357 698 151 A)
I podawaj następnym razem info co masz na aucie łatwiej będzie znaleźć
rozmiar tarczy
czy do zwyklych tarcz sa 19mm a do wentylowanych 16mm?? nie ma chyba wezszych bo przy ostatniej wymianie klockow gosciu dal mi do mojego samochodu klocki ale byly chyba do zwyklych tarcz i musialem je spilowac lekko bo kazdy twierdzil ze w 1.8 nie bylo tarcz wentylowanych
czy do zwyklych tarcz sa 19mm a do wentylowanych 16mm?? nie ma chyba wezszych bo przy ostatniej wymianie klockow gosciu dal mi do mojego samochodu klocki ale byly chyba do zwyklych tarcz i musialem je spilowac lekko bo kazdy twierdzil ze w 1.8 nie bylo tarcz wentylowanych
To chyba ci ludzie nie wiedzieli co mówią
Zadzwoń do IC i poproś o klocki hamulcowe do golf III do tarcz wentylowanych podaj im ten numer co ja ci podałem
muszą mieć klocki do wentyli bo ja tez takie mam
a tarcze 256mm były tylko wentylowane
[ Dodano: 2010-02-09, 13:06 ]
Jak chcesz to Ci takie zamówię i wyśle
SotoM, chociaż firma ATE jest naprawdę zacną marką, to mnie śmieszą takie wynalazki typu dziurki-nacięcia w normalnym cywilnym aucie
Już zdecydowanie wolałabym na Twoim miejscu dokupić jarzma i wpakować normalne oryginalne/seryjne wentylowane tarcze bez zadnych nacięć.
_________________ Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.