Wysłany: 2009-05-02, 11:51 jakie klocki ?? 1.8 ACC wer.USA
Witam , czas najwyższy wymienić klocki w moim bolidzie .
Tylko nie wiem jakie tam idą , w motoryzacyjnym powiedzieli mi że są 3 rodzaje i muszę iść z klockiem do nich
da się jakoś określić bez wyciągania jakie będą pasować
z zacisku spisałem coś takiego :
5 353
VL 011/5
VW II
[ Dodano: 2009-05-02, 22:27 ]
widzę że temat w miejscu stoi
może Etka albo inny program powie jakie były montowane klocki w usa , 1.8 ACC z 95 r.
saladrus, podaj mi średnicę Twojej tarczy hamulcowej i czy koła masz na 4 czy 5 śrub
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
saladrus,masz rację są 3 rodzaje, podaje dla kół na 4 śruby(4x100)
tarcza niewentylowana i hamulce nie są lukasa(zacisk ATE) to klocki takie:b 1h0 698 151 w tym wypadku tarcza ma średnicę 239mm
tarcza niewentylowana i hamulce lukasa, to klocki:b357 698 151b lub b 1h0 698 993 w tym przypadku tarcza ma średnicę 256mm
tarcza wentylowana o średnicy 256mm to klocki takie:
b 357 698 151 a
Dojdziesz po średnicy tarczy, mam nadzieję że pomogłem.
Być może po tych numerach w sklepie nie dojdzie(sam tak miałem), musi szukać zamienników wtedy bo różne firmy mają różne oznaczenia
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Dzięki opolanin , punkcik poleciał ...
dzisiaj postaram się zmierzyć tarcze . . . i może uda się spisać nr z klocka ... chociaż jest zabrudzony cały klocek.
[ Dodano: 2009-05-26, 10:56 ]
odświeżam temat ....
nr jaki znalazłem na klocku to :
90R 012
saladrus, to muszisz z tym numerkiem szukac po sklepach aż dopasujesz innej rady nie ma, nry, które ja ci podałem są oryginały z etki