Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-11-04, 13:34
to szuranie to najprawdopodobniej osłona tarczy się wygięła bo to delikatne dziadostwo i szura o tarczę teraz.
Jeśli wymieniłeś teraz klocki po obu stronach i tarcze grzeją się równomiernie to ja nie widzę narazie problemu. Gorzej jak znowu prawe koło zacznie się grzać a lewe już nie. Chociaż u mnie prawe zawsze jest cieplejsze od lewego ale nie tak bardzo bym się tym przejmował.
A jak kręciłeś kołami to robiło chociaż 1 obrót? bo wg mnie jak robi koło 1 obrót to jest ok bo przód nie będzie się kręcić jak tył. U mnei na 280 mm przy takim normalnym zakręceniu jest 3/4- 1 obrót każdego koła i się nie grzeją tarcze. Jak nie masz takiego obrotu to może trochę za ciasno jest. Ale nie ma co grzebać i trzeba pojeździć chwilę na nowych klockach
W piatek sprawdzilem tarcze po przejechaniu 20km bez uzywania hamulcow, byly zimne .... wiec wyglada na to ze zaciski dzialaja tak jak nalezy.
Dzieki w kazdym razie za pomoc.