Witam! Muszę wymienić tarcze i klocki. Jak w temacie; czy warto kupić poniższy zestaw. Czy nie za tanio, czy lepiej kupić w sklepie, czy allegro, podobno BREMBO i FERODO to dobra jakość, ale proszę o opinie.
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-08-28, 21:52
Tanie Brembo są nic nie warte, Ferodo mogą być. Co do tarcz kup innej marki znajdziesz mnóstwo tematów o tym takie marki jak ATE, Mikoda, Zimmermann, TRW, Bosch. Pewien jesteś że masz tarcze 239 mm w 1,8?
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-08-28, 22:05
pablomed napisał/a:
Tanie Brembo są nic nie warte, Ferodo mogą być. Co do tarcz kup innej marki znajdziesz mnóstwo tematów o tym takie marki jak ATE, Mikoda, Zimmermann, TRW, Bosch. Pewien jesteś że masz tarcze 239 mm w 1,8?
Ja kupiłem mikody wentylowane za 40zł nówki sztuki do tego klocki ferodo premier za 121zł i za 160zł mam nowe hamulce z przodu
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Tez jestem po wymianie, w tym tygodniu wymienilem na ATE + klocki ATE zestaw za 280 zl(po rabacie ) ale nie zaluje bo na tym sie nie oszczedza. Co do hamowania.... 100% poprawy a przejechalem dopiero 600 km wiec na razie jest supeeeer. O Brembo slyszalem, od kilku kolegow (min w intercars) ze sie popsula firma i sie tarcze gna. Wiec ja sie zaopatrzylem w inne.
_________________ Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
Będziesz klnął na ATE . Pylą niesamowicie te klocki. Ja miałem przez ostatnie 2,5 roku i już nigdy nie kupię ate do auta.
Będziesz klnął na ATE . Pylą niesamowicie te klocki. Ja miałem przez ostatnie 2,5 roku i już nigdy nie kupię ate do auta.
no jak na razie jest ok przejechalem swoje i na razie brak oznak na alusach istnienia klockow. Po jakims czasie byc moze sie wymieni ( poprzednie wymienialkem w marcu tego roku- jakos tak szybko sie zuzyly... )
_________________ Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1400 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-09-05, 10:42
strzeliniasty napisał/a:
co do mikody - zestaw nacinany/nawiercany - szybciej oddaja cieplo i pyl z klockow a koszt kilka zl wiecej ale warto
- mam i polecam, heble nie gotują sie tak jak na pełnych tarczach a co do samej firmy Mikoda jest bardzo dobra firma na rynku- wystarczy poczytać opinie i prawie każdy chwali.
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
Ja mogę z kolei polecić czyste wentylowane mikody, 100km od założenia, a już hamują niesamowicie dobrze. Jak się dobrze dotrą i ułożą to w ogóle będę piać z zachwytu . Dodatkowo dzisiaj dojdą ferodo premiery do nich .
pablomed napisał/a:
na 100% takie są. Sam miałem.
tak ale w silniku 1,8 AAM-75 koni, a nie np.w 1.8 ADZ/ABS 90 koni,bo tu sa 256
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków