Witam szanowne grono. Mam taki problem nie mogę się polaczyc z ABSem przy pomocy kabla . Programy to wag 4,9 i vag com 311 i jeszcze jakies wynalazki nadmienię ze z innymi sterownikami te programy lacza się bez problemu tylko ABS zrywa polaczenie. Miałem już tak kilka miesięcy nie moglem się polaczyc zmieniłem sterownik ten pod siedzeniem i dalej nic stwierdziłem ze to grubsza sprawa i dalem sobie spokoj na jakis czas .Ostatnio coraz częściej zapalal mi się abs tz katrolka podpinałem programy i nic wiec pojechałem na orginalny program (50zl) polaczyl się bez problemu i pokazal ze czujnik tylni do wymiany. Wymienilem czujnik abs nie swieci ale dalej nie mogę się polaczyc z absem vag 4,9 nawet nie chce na dluzej zaskoczys (silnik i poduszki bez problemu) a vag com 311 polaczyl się na moment i pokazal cos w stylu ze za dużo bledow żeby się polaczyc. Powiedzcie co ten orginalny program ma ze daje rade bez problemu?? A może ma ktoś jakiś program(wypróbowany) co laczy się ze wszystkim (jestem w stanie zaplacic jakies rozsądne pieniądze) bo VCDS trochę drogi jest. Poradzcie cos . wszelkie zmiany w portach i odswierzaniach zmianach usb itd juz sie bawilem.
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2012-01-19, 23:13
Czasem nawet VCDSem nie mozna wejsc w jakis kontroler ale wystarczy sprobowac ponownie i wchodzi.
Skoro w serwisie polaczyli sie ze sterownikiem ABSu to mozna sadzic, ze wiazka jest sprawna (ale nigdy nie wiadomo).
A twoj kabel widzi w manadzerze urzadzen jako usb serial port com(numer) ? Moze pomogloby przestawienie bps na 9600 i data bits na 8 albo mniej (jesli jest inaczej)
Albo wpiecie sie k-linem z wtyczki obd prosto pod sterownik.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0