Silnik: 1.8 GT z LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 26 Kwi 2011 Posty: 262 Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-11-20, 14:11 Wymieniłem tłumiki i mam pytanko
Hej
3 dni temu wymieniłem wydech, tzn tłumik srodkowy i końcowy . Dostałem na wszystko gwarancję na 1 rok. Zapłaciłem 233 zl z wymianą jak myślicie czy za taką kasę to porządne tłumiki czy jakiś badziew? Ile powonienem na tym pojeździć? A i nie wiem czy to takie złudzenie czy stan faktyczny że po tych paru dniach znowu glosniej chodzi? Hmm wymienione mam tam wszystko, bo tą rurę łączącą się z tlumikiem środkowym też robilem parę misięcy temu
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-11-23, 23:34
AdamPLSieradz, sądzę że masz za tą cenę tłumiki firmy Polmostrów, albo czeski "niby Bosal".
Powinny 3 lata wytrzymać przynajmniej tak to u mnie na dwu autach wygląda. Za tą cenę warto. Gdybyś kupił coś drogiego typu orginalny Bosal to może wytrzyma rok dłużej ale cena o wiele wyższa
AdamPLSieradz, za tą kasę 2 lata minimum, wszystko zależy jak w palnik dajesz i ile km rocznie jezdzisz
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Taki Polmostrów u mnie 2 lata / 80000 km przejeździł i był jeszcze ok, więc jak za te pieniądze to warto. Myślę że żywotność takiego tłumika jest 3 lata / 100000 km, na gazie pewnie krócej.