z tym ze u mnie jest silnik 2.0. Czy ktos z Was spotkal sie z czyms takim chce wymienic ta charmonijke raczej na nowa a nie wiem gdzie takie cos dostac.
Silnik: 2e Pomógł: 15 razy Wiek: 20 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 1354 Skąd: GDA
Wysłany: 2010-01-20, 19:23
K@mil to nie o to chodzi zobacz w link w 1szym poście. Kolego normalnie mu wytłumacz że przy kolektorze ta harmonijkę niech Ci pokaże na wzór np od innego auta i będziesz wiedział czy się dogadaliście
Silnik: 2.0 8V 115 KM ABA
Wysłany: 2010-01-20, 21:27
Pro100 nie wiem czy dostane taka czesc w motoryzacyjnym no chyba ze jakis duzy sklep ale tak mysle ze chyba lepiej zglosic sie do warsztatu gdzie zajmuja sie ukladami wydechowymi bo oni maja wiekszy dostep do takich czesci. W mojej okolicy nie ma duzych sklepow moto tak wiec zostaje skorzystac z uslug warsztatu.
mój golf stoi u mechanika 5 dzień i też tylko pojechałem wymienić złącze ...
złącze kosztuje 60 - 65 pln .
moje się całkiem rozsypało ... trzymało się na 1-2 cm .
przy odkręcaniu ukręciły się wszystkie śruby ....
śruby do wymiany ... wszystkie uszczelki ... łączniki ....
mało tego ... tam nie idzie tego pospawać bez wyjęcia ... a że się wszystkie śruby poupierdzielały musiał kolektor wyciągnąć ...
szpilki też się ukręcały .... kolektor poszedł do zakładu na (chyba przetoczenie)
kosz to jakieś 250 zł z częsciami i robocizną (wymieniał dodatkowo błotnik)
PS. u mnie bał się spawać na aucie bo jest LPG
jak masz jakiegoś tłumikarza dobrego to jedz do niego .
355 pln zapłaciłem łącznie z wymiana uszczelek pod kolektorami i wszysio nowe aż do tłumika środkowego ! aha i wymiana błotnika w tym . DUŻO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum