Wysłany: 2009-03-06, 12:36 Wymiana Tłumika w 1.6!! porady
Witam wszystkich użytkowników tego cudownego autka.
Mam pytanie i prośbę w doradzeniu.
Otóż. od pewnego czasu strasznie głośno mi wył tłumik , dziś zajrzałem pod samochód i zobaczyłem dziurę średnicy 4 palców. wiec nie zdziwiłem sie dlaczego tak głośno walił mi.
wiec mam pytanko.
Czy średnica rury dolotowej jest taka sama jak w normalnym tłumiku i czy nie trzeba przerabiać nic?
i czy opaski montażowe tłumika trzeba zmieniać czy tez nie?
proszę o poradę.
Lepiej dowiedzieć sie kogoś kto już miał do czynienia z montażem takich tłumików w Golfach niż kupić i później stękać bo jakby nie było to 260 zł wiec spory wydatek
Silnik: AGG Pomógł: 3 razy Wiek: 25 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 421 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2009-03-06, 14:31
ja mam silnik 1.6 AEE i powiem tak ze orginalny tlumik ma dluga rure dolotowa i musisz sporo przerobic aby zamontowac inny tlumik. a sprawa ma sie tego typu ze tniesz stary tlumik w miejscu w ktorym zaczyna sie nowy zakladasz opaske i tyle:)
_________________ Było: Fiat 126p, Golf III 1.9 CL TD, GOLF II 1.3 CL, Golf III 1.6 GL, Audi A3 1.9 TDi jest MK3 GTi 20 Jahre!!!
Mk3 GTi 20 jahre: http://www.golf3.pl/topic...ppy-vt35928.htm
Silnik: One Four ;) Pomógł: 10 razy Wiek: 26 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 698 Skąd: Katowice / Siedlce
Wysłany: 2009-03-06, 23:41
happysc, Nie koniecznie wystarczy, że ściąga stary tłumik ucina rurę już przy tłumiku i wstawia ją potem sportowy tłumik trzeba dorobić wiekszą rurę na seryjną, żeby dopasować tłumik, zaspawać założyć opaska zaciskowa i smigać to jakieś 30 minut roboty