Silnik: 1,8ABS Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 295 Skąd: Lubliniec
Wysłany: 2010-06-21, 20:57 Usunięcie kata
Chciałbym usunąć kata i środkowy tłumik z silnika1.8ABS moje pytanie związku z tym brzmi tak:Czy usuniecie kata i środkowego tłuma pogorszy osiągi silnika czy je polepszy Jak to ma się w praktyce
kolego ja tak zrobilem i silniczek lepiej sie kreci z kncowego ladny pomruczek idze tylko na przegladzie uwazaj bo beda sie czepiali!!!! jezeli masz lpg to troche mniej beda sie czepiali
spalanie bez roznicy,moze i mniejsze ale nie idzie odczuc zato silniczek duzo lepiej sie wkreca na obroty rurki dalem tej samej srednicy na allegro mozna kupic za 20zl
GTI07, po wywaleniu kata możesz sie spodziewac głośniejszego wydechu i lekkiej poprawy przyspieszania autka, moim zdaniem nie ma sensu kupować strumienicy, rurka tej samej średnicy zrobi robote, u mnie rurka jest zamontowana z jednej strony na śrubach (tak jak montuje sie puszkę kata) a z drugiej strony na obejmie do łączenia rur także w każdej chwili mogę rurkę wyjąć ale z powodzeniem mozna ją wspawać na stałe... co do robienia przeglądu to zobacz czy masz w dowód wbity KAT, który masz rocznik autka?
Silnik: 1.8 Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 136 Skąd: EKUtno
Wysłany: 2010-06-22, 19:14
wiec tak najlepiej było by zrobic tak d oczywiście jeśli chcesz pogorszyć sobie słuch wiem to z własnych doswiadcze,ń
kata i środkowy wywalamy bo nam to nie potrzebne:D
I zamiast tego mozna rurke wstawić najlepiej o nieco wiekszej srednicy i zaadaptowac ja całutka az do koncowego nie zakladaj węższej
_________________ sprzedam graty mk3 passat b3 silnik vr6 felki keskin schmidt
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 697 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-06-23, 13:33
wywal tylko kata samochód się troche odmuli ale po co środkowy wywalać będzie ci pierdzieć :d i przeglądu nie przejdziesz chyba że masz znajomego na stacji diagnostycznej :d
Silnik: 1.6 AEA & 1.4 ABD Pomógł: 3 razy Wiek: 27 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 1482 Skąd: ...WPN...
Wysłany: 2010-09-24, 06:25
podepne sie tutej by nie zakładac nowego temata więc nie mam kata zamiast niego strumienice i jakby nie bylo slychac buczenia w koncowym tylko gdzies po srodku co z tym zrobic srodkowy tez wywalic? a koncowy mam dwururke
koleżko wywalić to nie problem tylko problem będzie jak starci na mocy. nie można robić zbyt przelotowego układu -nie w 75km.koncowy tłumik jaki masz?? zwyklaka czy juz buczałke
jak byś miał motor 2.0 to co innego.
skoro słyszysz buczenie po środku to sprawdź układ wydechowy pod względem nieszczelności...