Silnik: 1.8 GT z LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 26 Kwi 2011 Posty: 262 Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-08-16, 12:32 Tłumik - wymiana
Hej,
tłumik pierdział , pierdział aż się totalnie rozpierdział chodzi dosłownie jak traktor, nie jestem pewien czy chodzi tylko o końcowy tłumik, który wiem że był już w kiepskim stanie przy zakupie ... muszę podjechac do "tlumikarza" hehe. Powiedzcie mi tylko ile kasy trzeba szykowac zanim tam pojadę ? Biorąc pod uwagę że w najgorszym razie oba tłumiki będą do wymiany? Czy np. spawanie będzie opłacalne jeśli będzie możliwe i czy na długo wystarczy? A i może to złudzenie spowodowane hałasem , lecz mam wrażenie że autko z lekka osłabło... co sądzicie?
Proszę o odpowiedź na nurtujące mnie pytania
Wszystko zalezy jak to wygląda czy tłumiki są do wymiany czy do spawania (zalezy od wielkosci dziur)... Wiec albo trzeba jechac do mechanika niech oceni albo samemu wjechac na kanał i zobaczyć czy wymiana czy spawanie...
Jak jest ich duzo to nie warto bawic sie w spawanie tylko wymiana (ceny tlumików na allegro, komplet ok 200zł)
AdamPLSieradz napisał/a:
A i może to złudzenie spowodowane hałasem , lecz mam wrażenie że autko z lekka osłabło... co sądzicie?
jak tłumik jest dziurawy to auto jest mocniejsze haha
Silnik: 1.8 GT z LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 26 Kwi 2011 Posty: 262 Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-08-16, 13:52
jak tłumik jest dziurawy to auto jest mocniejsze haha [/quote]
heh odczułem coś dokładnie odwrotnego , ale może to dlatego że przez ten hałas podświadomie nie kręcę go wysoko a zmieniam biegi dosyc szybko nie daję mu się rozpędzic moze to dlatego
Kolegowie a podpowiecie mi jak sciagnac koncowy tlumik??
Chcialem go wypolerowac na blysk lustrzany a wole nie grzebac w miejscech o ktorych nie mam pojecia...
spawanie to rozwiązanie tylko chwilowe, wypala węgiel zawarty w metalu i rdza za moment robi swoje. ja spawałem u dobrego ślusarza i polatał dwa tygodnie. najlepsza jest wymiana. polecam samemu. co do nowego to też lepiej wymienić na trochę lepszy=droższy. na najtańszym polatasz jakieś 3 lata.