przymierzam się do wymiany tłumika środkowego jak i końcowego. czy jest ktoś mi w stanie odpowiedzieć na pytanie czy jest jakaś zależność między wersją 66kW a 81kW? bo doszły mnie słuchy, że średnica rurek jest większa? prawda to?
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-11-06, 00:16
kubsoon, nie wiem w czym widzisz problem... i tak i tak jak bedziesz kupował wdech to w sklepie wiec oni i tak i tak będa patrzyli w katalog co tam masz i jaki powinien być do tego modelu z takim silnikeim.. no chyba ze bedziesz przez allegro kupował,to rozumiem....
u mnie w 90tce rury układu wylotowego maja fi50mm
66kW ma średnicę 50mm natomiast 81kW czyli w moim przypadku 55mm. jednak nigdzie nie mogłem znaleźć zamiennika o takiej średnicy a w sklepach za sam końcowy wołali ode mnie po 240zł gdzie ja za dwa ostatnie zapłaciłem 200zł musiałem więc kupić od 90-tki i założyć obejmę na początkowy układ bo inaczej nie dało rady a przecież rezultat jest ten sam no i autko ciszej chodzi