Witam dzisiaj zobaczyłem że ma w swoim MK3 Tłumik srodkowy i zastanawiam się czy go wycią i teraz co w jego mijsce...strumienica czy rura? I jeszcze tak myśle czy nie będzie za głośno bo zamiast kata jest struminica i na konu tłumik sportowy z 2 końcówkami Remusa i jest jeszcze stożek w dolocie.
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-07-08, 21:56
ja miałem 3ke 2.0L.zrobiłem w nim ukł wydechowy i wrzucałem go na hamownie po każdym doświadczeniu zrobionym z układem wydechowym.i najleprze osiągniecie było jak wyciołem kata i wstawiłem rurę .za miast przed ostatniego tłumika wspawałem strumo i wydech sport i po tej przeróbce miałem 13koni wiecej i moment także wzrósł o jakies 30Nm.
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4012 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-07-09, 14:51
ja juz tego golfa nie mam ale głosno nie chodził.bynajmniej dla mnie nie było głośno.jak zrobiłem najpierw tak jak ty masz zamiast zrobic to miałem 10koni i 155Nm wiecej a jak potem zrobiłem tak jak napisałem to miałem 13koni wiecej i moment mi sie zwiekszył o 20Niutków
witam.ja w moim MK3 GTI wstawilem strume zamiast kata,wycialem 2 tlumik i wstawilem rure.na koncu mam tlumik MUGENA.i jest przesadnie glosno nawet na wolnych obrotach.w stacji kontroli powiedzieli ze jest duzo za duzo decybeli.
Wysłany: 2008-07-12, 22:36
kris962 napisał/a:
witam.ja w moim MK3 GTI wstawilem strume zamiast kata,wycialem 2 tlumik i wstawilem rure.na koncu mam tlumik MUGENA.i jest przesadnie glosno nawet na wolnych obrotach.w stacji kontroli powiedzieli ze jest duzo za duzo decybeli.
ja swojegogolfa jek poskładałem na wydechach to dak pierdził buczał że szok.okazało sie ze miałem przestawiny kąt wyprzedzenia zapłonu.ustawiłem jak powinno być i odrazu odgłos sie poprawił na cichy łagodny ładnie brzmiący aż byłem zaskoczony. nawet moja "Żona" jak mi narzekała na to buczenie to po ustawieniu nic nie mowiła bo jej sie podobało jak on zaczoł chodzić a powiem ze ona tego nie lubi.
Mam pytanko czy jesli zostawię kata, a tylko zdemontuję środkowy tłumik i zamiast końcowego założę sportowy czy bedą jakieś konsekwencje tej przeróbki, a dokładnie czy nie będzie słabszy albo coś w tym rodzaju ABS 1.8 90 KM + lpg