Witam
Wiem ze temat oklepany ale ja chcialbym zapytać posiadaczy tłumików z tdi w benzyniakach, czy po wymianie jest głośniej niż seria? Czy różnica jest diametralna ?
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-07-04, 21:42
Nie jest głośniej. Konkretnie pytasz chyba o tłumik końcowy bo ten jest w 1.8 ABS taki w ksztalcie jak TDI czy też benzynowy GTI (jeśli chodzi o zamienniki) , z tym że do TDI i GTI ma dwururkę na końcu prosta lub zagiętą w dół do wyboru. Natomiast tłumik środkowy jest inny do ABS, owalny w przekroju a nie płaski, co pewnie nie znaczy że nie mozna użyć zamiennie.
Tak. Chodzi mi o dwururkę.
Tylko ja mam zamiast standardowego środkowego 2 przeloty z reno.
A końcowy mam już przepalony i chodzi bardzo głośno 95 dB.
Chyba się zdecyduje na dwururkę.
rozumiem, a poza tlumikiem TDI najlepiej dwururka ? jest ktos bardziej kreatywny? chodzi mi o spoko wyglad i zbey nie byl jakis glkosny moze buczec ale cicho jak ktos ma jakies propozycje to bede wdzierczny
Silnik: 1Z+ Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 280 Skąd: Siedliska Drugie
Wysłany: 2012-05-12, 16:32
Najlepiej cały przelotowy z ostatnim tłumikiem . Ma fajne brzmienie . Nie za głośny i nie za cichy.
U siebie mam tak zrobione. Średnica przelotu 60mm od kolektora do ostatniego tłumika. Tłumik ostatni został ori.
a cos takiego bylo by glosne bo fajnie wyglada i mam nadzijeje, ze nie bylo by glosne, bo jeden posiadasz takiego RM powiedzial ze tylko fajnie buczy ? pozdrawiam