Wysłany: 2009-11-10, 23:39 tłumik końcowy z TDI do TD
chce wywalić swój tłumik z TD i założyć coś lepiej wyglądającego, myślałem o tłumiku z TDI i do tego polerka rurek ale czy bez problemu założe go bez żadnych dodatkowych zmian (przeróbek)? podkreślam że chce wymienić tylko tłumik końcowy, nie mam tłumika od TDI żeby sobie przymierzyć a kupić żeby leżał to mija sie z celem... najlepiej by było jak by wypowiedział sie ktoś kto robił taką zamiane....
w tym temacie opisywane sa tłumiki z GTI i z TDI je mozna zamieniać ze soba bez problemu ale TDI a TD to nie to samo i tłumiki też wizualnie są inne i nie wiem czy można je zamienić... na aukcjach tłumików z TDI piszą że pasuje też do 2.0 GTI, 1.9 SDI, 1.6 GT, ale o TD na żadnej aukcji nic nie znalazłem stąd moje wątpliwości...
Jeżeli końcowy to podejdzie bez problemu.Wiem bo widziałem owy mod w innym AAZ-ecie. Ja mam gorszą opcję bo muszę rurę od środkowego do końca kupić, a ostatnio patrzyłem w sklepie i to kolanko nad ośką nie za bardzo podejdzie. A ja chcę z GTI
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Jeżeli końcowy to podejdzie bez problemu.Wiem bo widziałem owy mod w innym AAZ-ecie
ale skąd pewność że zmiana była bez jakichkolwiek przeróbek??
zastanawia mnie to dlaczego na żadnej z aukcji nie piszą że pasuje też do TD, skoro piszą że do SDI i benzyniaków pasuje to jeśli pasowały by też do TD to też by napisali przecież a tak nie jest
jak widzisz uklady roznia sie tlumikiem srodkowym w TDI mozliwe ze rura wychodzaca ze srodkowego moze byc pod innym katem i mozliwe ze bedzie tez inna srednica (wieksza o pare mm) ale sadze ze jak koncowy nie wejdzie do ryru od srodkowego to od srodkowego wejdzie do koncowego albo spaw i po sprawie bo wymiarami tlumiki wydaja sie takie same
strzeliniasty, chyba faktycznie sie róznia.... przydał by sie jakis właściciel AAZ-ta który montował u siebie tłumik z TDI i by powiedział jak to wygląda...