Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 107 razy Wiek: 29 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 5191 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2011-01-25, 22:26 tłumik końcowy i problem
Bylem juz u 3 mechaników, wymieniłem srodkowy tłumik (dziurawy był) wraz z złączka elastyczna,po odpaleniu auta było czuc wyrazne szarpanie,jeden z "fachowców" stwierdził iż nie ma iskry na swiecy.Powykrecałem swiece przeczysciłem zarówno je jak i przewody i dalej to samo.
i teraz pytam .Czy mozliwe by uszkodzony końcowy tłumik miał jakis wpływ na to szarpanie ,jak wejdzie na obroty szarpanie mija.Z zewnatrz tłumik wyglada na jeszcze zdrowy ale bardzo wyraznie go slychac ,prawie jak ciągniki samoróbki pyr pyr pyr i dostaje wibracji
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-01-25, 22:45
końcowy na to nie wpływa, ale gdyby jednak była jakaś nieszczelność w kolektorze wydechowym jeszcze przed sondą, to jak najbardziej - fałszuje to działanie sondy lambda.