Jak kazdy wie tlumik koncowy trzyma sie na takich smiesznych uchwytach...
one sa przykrecone na dwie sruby do podwozia... w te gumy wchodza prety ktore sa w tlumiku.. Mam takie pytanie czy orientuje sie ktos czy zdejme wydech bez odkrecania tych uchwytów... czy da rade jakos wyciagnac te prety z gum ? tak zeby sam tlumik zdjac ...
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 540 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2009-05-26, 21:03
calkowicie z koncowego da sie zwalic bez odkrecania zreszta odkrecic tam trzeba sie troszke nameczyc bo jest malo miejsca i niema jak podejsc ale tragedi niema nawet jak nie pusci ktoras z gum to przypuszam ze bez odkrecania z kazda sie da cos pokombinowac
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
Silnik: 1,8 GL AAM+LPG Pomógł: 36 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 700 Skąd: wójcice
Wysłany: 2009-05-26, 21:33
K@mil, te śruby powinny puścić bez problemu u siebie niedawno wymieniałem końcowy tłumik to poszły super a tłumik był oryginalny, więc głowa do góry i do roboty
dojście do śrub jest dobre wystarczy grzechotka z przedłużką
a jeśli nie chcesz odkręcać wszystkich wieszaków to odkręć tylko ten przy łączeniu środkowego tłumika z końcowym później gumy odciągnij na boki i wyjdzie ( u siebie tak wyciągałem)
Ostatnio zmieniony przez pawelek03576 2009-05-26, 21:38, w całości zmieniany 1 raz
mi tłumik zszedł bez problemu, nie trzeba wcale odkrecac tych gum, gorzej bylo z zalozeniem z powrotem pręta troche skróciełem od tłumika i włozylem z powrotem na swoje miejsce
K@mil, jak to możliwe że nie chce zejść? Coś zle robisz, pomeczysz się trochę ale zejdzie, do roboty
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
opolanin, ja nie sprawdzalem.. pytam sie tylko czy bez odkrecania tych srub da rade zdjac ten tłumik bo nie wiem czy załatwiac dobra grzechotke czy tylko rekawice he