Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1346 Skąd: TJE
Wysłany: 2009-05-26, 00:39
Kolego do diesla sportowy wydech.... samo cykanie silniczka to poezja.....ale jak się uprzesz to założysz czemu by nie....ale poomyśl o kimś kto będzie w nim jechał głos silnika i dodatkowo wydech....
Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1458 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2009-05-29, 09:59
No tak jak Kasia pisze... Stety, niestety w dieslu nie można uzyskać fajnego basowego pomruku jak to jest w benzynce za kase normalnego tłumika... Jedyna opcja to tłumiki dedykowane do diesla, ale to już trochę droższa bajka... Koszty rzędu 700 pln...
Panowie! Tłumik dedykowany też nic nie da. Dedykowany tzn. ze zaczepy do niego i średnica rurki będzie taka sama jak w ori, a ma takie samo mruczenie jak każdy inny i w dieslu praktycznie nic nie da
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Dokładnie. Ja miałem tylko lekki pomruk przy około 200o obr jak nie miałem dokładnie domkniętej puszki od filtra powietrza. Więc może i sportowa wkładka by cosik dała, ale na pewno takiego pomruku jak w benzynce się nie osiągnie.
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!