Witam mam taki problem z tlumikiem golfa 3 dni tebu wymienilem caly wydech dzis jak go odpalalem slyszalem wystrzaly z tlumika nie wiem czy on musi sie przepalic czy cos jak by nie patrzyl straszne mrozy sa nie mam pojecia czy to cos ma z tym wspolnego chcialem sie zapytac jeszcze bo ostatnio wymienialem komplet swiec byly wszystkie czarne i jest taki problem bo przejechalem z 5 km zgasilem go i mialem problem z odpaleniem nie mam pojecia od czego to jest.
Moj golf to 1.6kat w dowodzie mam 55 kw ale silnik ma wiecej koni i jest zrobiony pod sportowy benzyna bez gazu
Prosze o jakies podpowiedzie bo za bardzo nie znam sie na autach
Silnik: 2E Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Paź 2010 Posty: 891 Skąd: Wrocław/Bogatynia
Wysłany: 2012-02-06, 10:12
Wrzuć może jakieś fotki tego silnika.
Wymieniłeś cały wydech czyli od kolektora aż po końcowy czy tylko ostatni wydech i środkowy napisz dokładnie co, może uszkodzili Ci sondę?
Świece wymieniałeś w tym samym czasie co wydech, może tam tkwi przyczyna.
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2012-02-08, 16:43
to jest silnik 1.6AEE 75ps dobrze było by sprawdzić czy sonda działa może ucięli ci wtykę a jeśli nie sonda to zapłon ci przestawili pewnie albo miałeś przestawiony i nie było słychać wcześniej bo tłumnik dziurawy pewnie któryś był