DjToMiX, dobra strona to taka ze spaliny są lepiej odprowadzane w aucie a zła to ze głośniej chodzi, mam na myśli wstawić strumienicę zamiast rozwalonego katalizatora
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
bemo24 [Usunięty]
Wysłany: 2008-05-16, 10:52
Zgodze sie z Kolego..Moj brat teraz wymienial kata na strumienice i chodzi glosniej autko wydaje mi sie ze jak wchodzi na obroty to troche agresywny dzwiek wydobywa sie z rur...moze zle mysle,ale pierwsze co zwrocilem uwage to wlasnie dzwiek .pozdrawiam
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
ja miałem 2.0 i przerabiałem w nim układ wydechowy. robiłem rozne kombinacje ze strumienicą.miałem mozliwosc hamowania go po kazdym innym doswiadczeniu - i najleprzym wyjsciem było aby wywalic kata i wstawic rure a strumo wstawic zamiast przed ostatniego tłumika i potem końcowy. zyskałem na tym 13 koni i moment mi poszedł z tego co pamietam o 20Nm do góry. i powiem wam ze nie było tragedji z głosnościa... było lajtowo i to wszystko podkładane zostało na rurach fi 60mm.
[ Dodano: 2008-05-20, 23:19 ] a co do - opolanin, no ba przynajmniej sie ludziska beda ogladac za mna na ulicy lepiej jezdzic burczydlem niz kleklekotem hehe ale dobry klekot potrafi Ci ładnie obiechać...
no napewno zaletą są mniejsze koszta zakupu. e tam narzekacie na buczenie wcale taki zły odgłos nie jest pozatym u mnie żeby usłyszeć wydech to trzeba przy nim stanąć bo głośniej buczy silnik no a tak w ogóle to zależy jaką strumienice założysz
ja założyłem strumienice zamiast rozwalonego kata do mijego 1,8
wnioski:
spalanie wzrosło o około 1litra LPG na stówkę
i ca najważniejsze WZROST MOCY 5-8 koni i to czuć podczas jazdy
chałas troszkę jest głośniej ale da się wytrzymać.
wnioski:
a ja to rozumiem w ten sposób ze zrobiłeś wydech i zaczołeś patrzec jak to chodzi zaczołeś dawać mu w palnik i nic dziwnego ze zauważyłeś ze ci zaczoł więcej palic... bez obrazy....
Witajcie.
Siedzę trochę w temacie samochodów, dodawania mocy po przez tuning silnika przez chipa, dodawania turbo, nitro itp. zabiegi. Nie obraź sie trochę kolego SotoM ale według mnie wstawienie strumienicy zamiast środkowego tłumnika nie da aż 13 kucy więcej. Moim zdaniem 2 to jest max. Ludzie wydają kupę pieniędzy żeby podnieść moc samochodu o 20 koni a ty piszesz że po taki prostym zabiegu masz 13. Mogę sie mylić ale to trochę dla mnie dziwne.
Pozdrawiam
arek rybczyński napisał/a:
wnioski:
a ja to rozumiem w ten sposób ze zrobiłeś wydech i zaczołeś patrzec jak to chodzi zaczołeś dawać mu w palnik i nic dziwnego ze zauważyłeś ze ci zaczoł więcej palic... bez obrazy..
drobne wyjasśnienie SPALANIE NIE WZROSŁO WOGÓLE ponieważ jak kat mi się zapchał i zanim go wyjołem to pojechałem do gazownika żde mi samochód móli a on zwiększył dawkę gazy po wywaleniu kata ok miesiąca pojechałem jeszcze raz do gazownika na przegląd gazu i dawkę zmiejszył na normalną i teraz jest ok spala tylre samo co przed zdjęciek kataluizatora....
oszima, ja to robiłem w 2.0. moze dla ciebie dziwnie.i bez obrazy ale dla mnie jest to smieszne jak ktos określa przyrost mocy po jeździe.praktycznie 5 ciu koni to nie odczujesz.
ja w postach pisałem - walczyłem z układem wydechowym i co nowego zrobiłem to golfa wrzucałem na hamownie podwoziową. z palca sobie tego nie wyssałem. nie wiem jak 1.8 zareaguje na to. 2.0 tak to odczuło...
[ Dodano: 2008-07-28, 23:20 ]
w hondzie np jak zrobisz układ wydechowy to jebaniutka ma przyrost nawet do ponad 20km.prowadząc rurami fi 60mm. i takj w golfie zrobiłem poprowadziłem rury 60tki za miast kata rura w której była sonda. za miast przed ostatniego tłumika strumo i koncowy wydech.