siemanczo!!!zalozylem tłumik ostatni typu MUGEN,mam zalozoną strumienice i niestety nie ma takiego ryku jakiego oczekiwalem po tym tłumiku.dodam ze mam tez jakis tlumik jeszcze zalozony przed koncowym.czy jego usuniecie cos da i czy nie wzrosnie spalanie itp.prosze o pomoc!!!
ja powiem to tak sam zamierzam sie do kupna tego tlumika bo jest tani a jesli chodzi o dzwiek to slyszalem ze w kazdym aucie bedzie on wydawal inny takie jego urok a co do Twojego to moze nie wyjales wkladki ktora ponoc wycisza dzwiek
_________________ my name is kokaine i'll mess up your brain if you know what i know
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 5 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Lis 2007 Posty: 180 Skąd: 64-100 Leszno
Wysłany: 2007-11-19, 08:33
Witam.Przeznaczenie tłumika jest jedno...wyciszyć.,obojętnie jak on się nazywa,Mugen,Ulter,Sebring.Największym tłumikiem jest katalizator ale nie polecam jego wycięcia . Wymień tłumiki za katalizatorem na przelotowe łącznie z ostatnim a będziesz miał ryk jak się patrzy Jeszcze jedno ,pamiętaj żeby średnica rury tłumików była taka sama bo się okaże że motorek dostanie palpitacji
Witam.
Ja tam panowie nic nie kupywałem tylko wywaliłem środkowy tłumik i powiem szczeże, że jestem bardzo zadowolony z tego dźwięku:):).
Co prawda powyrzej 160 robi się głośno ale coś zacoś.Przy 200 niesłucha się kogoś czy czegoś tylko na drodze koncentruje:)
Dzieki chlopaki.w golfiarzu juz wycielem kata i dalem strume,ostatni jest przelotowy.a co jesli bym dal zamiast tego drugiego tlumika rure kwas.?do 2 tys. jest basik a powyzej juz ginie.co wy na to???