Wysłany: 2010-11-12, 18:47 siatka elastyczna tzw. łącznik
witam poszedł mi lącznik elastyczny gdzie moge szukać patrzyłem na allegro ale tam go nie ma jedynie jakieś uniwersalne jaki łacznik powinien być w 1.6 aee
_________________ błażej
liwinglawida [Usunięty]
Wysłany: 2010-11-13, 12:45
zmierz średnicę rury wydechowej i bedziesz wiedział jaki masz...
Na allegro jest z pewnością...
Witam , ja też wymieniałem u siebie ... koszt prawie 300 pln . ponieważ bał się mech. spawać pod autem (gaz) wszystko rozkręcał i się śruby urywały ....
ściągał cały kolektor ... i sruby poszły w h.. - 6 dni nie miałem auta
a teraz do rzeczy , zmierz kołnierz w tłumiku drgań oraz jego dł . i kup w sklepie mot .
WItam mi poszło to złacze elastyczne zaznacze na zdjeciu czy da sie to pospawac czy nie;p
mi sie naderwalo w tym miejscu na zlaczeniu a wkurza mnei bo samochod buczy ze słychac mnie na 2 km
Silnik: 1.8 GT z LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 26 Kwi 2011 Posty: 262 Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-08-19, 07:58
Hej podepnę się pod ten temat : ostatnio pisałem, iż mam tłumik do wymiany, lecz wczoraj dokładnie sprawdzałem przyczynę tego ogromnego hałasu. Otóż okazuje się że mi również prawdopodobnie poszło to złącze elastyczne a nie cały tłumik . Kręciłem go wczoraj do wysokich obrotów wraz z drugą osobą, aby zlokalizowac źródło dźwięku, okazuje się że jest ono dokładnie na środku samochodu, tam gdzie ta rura, tłumik jeszcze się trzyma A hałas jest przeogromny, taki właśnie jakby inny niż wydobywający się z po prostu dziurawego tłumika, aż wstyd...
Przyłączam się do pytania kolegi Liska...
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-08-21, 08:06
AdamPLSieradz, o co chcesz zapytać~? Trzeba zlokalizować który element tłumika sie rozsypał i go wymienic albo moze zaspawać jesli się da. Możesz za tkać dlonia w rękawiczce wydech z tyłu wówczas prędzej zobaczysz gdzie jest dziura, Zastanaów się czy potrafisz sam to zrobić - pewnie nie skoro masz problem ze zlokalizowaniem dziury więc jedź po prostu do mechanika.
Silnik: 1.8 GT z LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 26 Kwi 2011 Posty: 262 Skąd: Sieradz
Wysłany: 2011-08-21, 08:09
Tak jutro jadę do mechanika i mi wszystko powie - nie będę siebie ani was już męczył
No i po robocie, dokładnie ta przyczyna co u kolegi wyżej. Koszt : 84 zł nowa częsc łącznie z wymianą. Szybko, sprawnie a teraz chodzi cichuteńko co za ulga , panowie !