z tego co wiem to tak.
Autko ma "wplniejszy" wydech i powinno lepiej sie zbierac
nie bedzie to niewiadomo jaka roznica ale bedzie.
Jak chcesz wywalic kata to lepiej zdejmij go i wywal wszystko ze srodka i zamiast starych bebechow wstaw kawalek rurki obspawai i wstaw spowrotem co by na przegladzie nie czepiali sie ze kata nagle nie masz
Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
heja!! Ja wywalilem u siebie kata, coisk mozna odczuc poprawe w przyspieszeniu, ale oczywiscie bez przesady:P zobacz w dowod rejestracyny czy masz go wpisanego, ja nie mialem wiec tylko wstawilem kawalek rurki, a kata sprzedalem na allegro za 150zl pozdrawiam
Silnik: 1.9TD
Wiek: 25 Dołączył: 12 Sie 2007 Posty: 43 Skąd: sie biora dzieci
Wysłany: 2007-08-17, 08:57
katalizator spelnia role filtra spalin. niestety wklady ceramiczne katalizarora po oklolo 3 latach normalnego urzytkowania wypalaja sie, a osad z nich i resztki wkladaek blokuja przelot spalin przez wydech. wyciecie katalizatora to dobry pomysl poniewaz ilosc spalin wywalanych z wydechu nie zmienia sie (sprawdzalem w 5 autach). jezeli chodzi o rozwiazanie "zeby policja sie nie czepiala" mozna albo opuscic wydech, wyciac kawalek blachy i wywalic caly syf z kata, nastepnie zespawac blache, albo zamiast kata zamontowac strumienice bo wyglada jak kat, ale ja bym obstawal przy obcji nr 1.
pzdr
Mam pytanko bo z tego co slyszalem to podobno w dizlach nie trzeba miec katalizatora a czeka mnie teraz wymiana calego ukladu wydechowego i mam takie pytanko czy zalozyc strumiennice czy poprostu kawalek rury wspawac
Silnik: 1.9TD
Wiek: 25 Dołączył: 12 Sie 2007 Posty: 43 Skąd: sie biora dzieci
Wysłany: 2007-09-02, 13:28
budzior napisał/a:
Mam pytanko bo z tego co slyszalem to podobno w dizlach nie trzeba miec katalizatora a czeka mnie teraz wymiana calego ukladu wydechowego i mam takie pytanko czy zalozyc strumiennice czy poprostu kawalek rury wspawac
jesli masz w dowodzie wbite "kat.' to musisz cos tam wstawic, jak nie ma to wal rure i sie nie przejmuj
Wysłany: 2007-09-12, 00:38 strumienica czy rura przelotowa
Hey wam.Sluchajcuie kupilem golfika i musialem szybko wymienic caly uklad wydechowy bo sie nie nadawal do niczego.,Wstawilem strumienice w obudowie katalizatora. Teraz niedawno koles rajdowiec nawkreccal mi ze ze strumienica moze nastapic zjawisko falowe(powrot spalin do tlokow) czy to jest mozliwe?? Jesli nie to czy zamontowanie stumieniucy nie popsuje mi mojego autka i czy moge pojezdzic tym autkiem bardziej agresywnie?? Z gory dzieki za info...
Silnik: 1,9 TDI Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 185 Skąd: Elbląg
Wysłany: 2007-09-13, 18:34
jezdze normalnie, ale zdarza sie ze krece go czsami do 5 tysi hehe.niema sie czego bac.nikt tego nie wymyslil zeby psulo auto tylko zeby do czegos i po cos sluzylo nie??pozdroofki hehe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum