Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2011-09-23, 17:07 Przelot Golf 1.6
Witam taj jak w temacie chodzi o tłumik przelotowy. Chce wywalić kata a włożyć przelot i teraz moje pytanie czy ten tłumik będzie pasował do golfa 1.6 ABU rok 1993 ? Jeśli tak to podajcie które wymiary mam wziąć tego z aukcji.
A jeśli nie to proszę podrzucić coś co mogę włożyć tam za katalizator i przy okazji przypominało kata tak jak ten z linku. Może jakaś strumienica a jak tak to jaka? Doradźcie!
Jak wywalałem kata w 1.4, to wstawiłem rurkę.
Żeby to miało wygląd to odciąłem kryzę z kata i wspawałem w nią rurkę długości kata.
Wcześniej dokupiłem sobie nakrętkę żebym mógł ja w rurkę wspawać aby było gdzie sondę wkręcić. Zrobiłem to tak żeby łatwo było wrócić do oryginału.
Silnik: 1.6 AEA & 1.4 ABD Pomógł: 3 razy Wiek: 27 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 1786 Skąd: ...WPN...
Wysłany: 2011-09-29, 07:49
zadnej strumo wywala sie kata wstawia rure i......rura ja u siebie mam tak a teraz ojciec nim smiga i jak wsiadam z 1.6 do 1.4 to nie czuje roznicy nie doceniacie 1.4
Jak chcesz mieć bardzo coś w zamian za kata to polecam mały tłumik.
Wybebeszenie kata według mnie jest bezsensowne ,ponieważ pusty kat generuje metaliczne dźwięki, dlatego ze w nim będą się gazy spalinowe rozprężać.
W 1.8 mam tak zrobione (ten tłumik jest zamiast środkowego):
ja też nie mam kata wyciolem go a sonde odłączyłem : ) mam 1.6 75 abu kreci sie do przerwania zaplonu
a i mam pytanko chce sobie zminic koncowy tlumik tz koncowke tlumika i chce zmienic ja na jakas co fajnie pierdzi lub taki co jak sie wrzuci z 4 na 3 i to on tak fajnie strzela tak brrrr... no nie wiem jak wam mam to wytlumaczyc ale pewnie czaicie i chetnie bym kupil taki tlumik moze ktos ma jakis na str www.
Silnik: 1.6 AEA & 1.4 ABD Pomógł: 3 razy Wiek: 27 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 1786 Skąd: ...WPN...
Wysłany: 2012-01-15, 12:52
w 1.6 aea mam niestety strumo i stozek i koncowy tlumik i tez daje rade ostatni taki i tak jak mowiesz redukcja i tak robi brrr brrrr http://allegro.pl/tlumik-...2052967949.html kumpel mial tez 1.6 aea ale z katalizatorem i bez stozka i na tyle ten tlumik robil robote mozecie nie wierzyc ale ogien szedl z niego jak tak lekko pogazowal http://allegro.pl/tlumik-...2037065730.html