Czesc. Mam problem. Gdy odpalam auto po nocy troche nim rzuca. Jest to chyba zwiazane z tym, ze ostatnio mialem wymieniany środkowy tłumik. Nie byl to oryginal tylko zamiennik za 150 zl. Dowiedzialem sie, że jest zle wyprofilowany. Podczas odpalania i gaszenia tak jakby obijal o podloge. Ile by to kosztowalo u mechanika
i jeszcze jedna sprawa. Na nadkolach mam listwy plastikowe. Prawie wszystkie sie odklejaja. Mam pytanko : czy da rade przykleic to silikonem czy jest jakis dobry klej ?
Jezeli tłumik obija się o podłoge to poprostu jest żle zamontowany jeżeli robłeś to na warsztacie to powinieneś pojechać tam żeby ci to poprawili w ramach gwarancji.
Silnik: 1.6
Wysłany: 2007-10-31, 19:27
Mam pytanko czy łącznik elastyczny od tłumnika przy golfie3 jest osobnym elementem?i czy jest na stałe montowany czyli z rurą od kolektora w raz z katalizatorem i czy można odciąć łącznik orginalny a wstawić siatkowy?
Silnik: Vento 2E Pomógł: 150 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 2568 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-10-19, 18:58
rav_85 napisał/a:
ostatnio zabezpieczenie tlumika mi z jednej strony odpadlo
co masz na myśli? Osłonę aluminiową między tłumikiem a podłogą? Po coś tam jest. Koniecznie chcesz przypalać konserwację podłogi od gorącego tłumika? Jak odpadło trzeba było przymocować, są do tego blaszki - spinki łatwe do kupienia.
Silnik: Vento 2E Pomógł: 150 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 2568 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-10-19, 20:14
rav_85 napisał/a:
to taka blacha pod tlumikiem srodkowym
jest duża blacha aluminiowa nad tłumikiem, czyli między nim a podłogą to osłona o której pisałem.
Jest blacha - osłaniająca katalizator, można jeździć jeśli odpadła tylko nie wjeżdżać w sucha trawę bo pożar od gorącego kata.
W końcu sa takie belki poprzeczki żeby tłumik nie spadł jak się rozpadnie, powinno to być ale to jest mocowane na śróby w podłodze, robota dla spawacza. Ja się tego pozbyłem na pniaku i jeżdżę bez.
Czy o którąś z tych rzeczy ci chodzi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum