Witam Chłopaki ja mam takie pytanie odnośnie katalizatora.... czy moge wywalić kaytalizator w silniku 1.6 benzynka bez gazu?? i wstawie np sam tłumik na kształt katalizatora.... i jeszcze gdyby to dało rade to co mam zrobić z Sonda Lambdą??
tak ale jak mam wywalic katalizator jak sonda jest w katalizatorze wiec dlatego pytam was jak zrobic zeby było dobrze i wywwalić katalizator. Kolega z polówce ma sonde w kolektorze przesunieta ktos mu tam robił
a jakie masz oznaczenie silnika bo ja takze mialem 1.6 i nie mialem sondy w kacie tylko na poszatku wydechu samego (seria nic nie grzebane) wiem ze w AEE na 100% nie sa w kacie
Nie mam pojecia jakie mam oznaczenie silnika. Chłopaki mówie wam ze mam w katalizatorze... moze coś było zmieniane? jakaś przekładka silnika?? z 1.8 na 1.6 bo moze miał jakiegoś dzwona albo zajechany silnik? i od kolektora zostawione wszystko? POważnie mam 1.6 75 koników i mam sonde w katalizatorze.
a sprawdzales to czy tylko bazujesz na opinniach kolegow??? no ewentulanie jesli bylby w kacie to moze zamiecni pierwsza zesc wydechu od modelu z silnika AEE lub AEA... bo jesli masz w kacie to zapewne silnik ABU pozostaje
No ale jak mówicie ze nie ma w slniku 1.6 w kacie sondy wiec dlaczego niby ja mam? silniki nie wymiata nie wiadomo jak wiec to napewno 1.6 75 jechałem ok 180 nim
a sonda jest zamontowana w katalizator?? -chyba tak z tego co pamietam.
ja jak u siebie kiedys wywalałem kata i za miast niego wspawywałem rurę. to z kata wyciołem gniazdo sondy w róże zrobiłem otwór,przyspawałem gniazdo sondy do rury i wkręciłem sonde. co do analizy spalin sonda pracowała poprawnie.tyle ze było - Lambda < 1. z tego co pamitem. normalnie mozesz sonde wykrecić gnizdo wyciąć z kata i wstawić je do tłumika ryry czy czego innego co masz zamiar tam włożyć. tylko ze jak do tłumika który wyglada jak kat to sonde namontuj w miejscu tak jak była w kacie.