Wysłany: 2011-03-18, 21:15 polerowana końcówka wydechu jak zabezpieczyć przed rdzą
Witam
Ostatnio wymieniłem wydech końcowy na dwururke z tdi. Końcówkę wypolerowałem i teraz jak popadało pojawiła mi się miejscami rdza, czy da się jakimś środkiem zabezpieczyc tą wypolerowana końcówke przed rdzą proszę o porady
Silnik: 1.6 NP Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 18 Mar 2011 Posty: 6 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-03-18, 21:26
witam
ale konćowka jest aluminiowa nie rdzewieje tylko zachodzi osadem
jedynie mozna od czasu do czasu pasta przejechać
_________________ Polerowanie i malowanie
Polerowanie: *Felg
*Relingów
*Części silnikowych
Malowanie: *Felg
*Elementów karoserii
Tanio i solidnie Ceny i kontakt
Silnik: 1.6 NP Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 18 Mar 2011 Posty: 6 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-03-18, 21:45
ogólnie stal sie ciezko poleruje wiec watpie ze masz stalową
bezbarwny nie chyci wiec odpuść jedynie aluminiowa jest OK i nie zardzewieje
_________________ Polerowanie i malowanie
Polerowanie: *Felg
*Relingów
*Części silnikowych
Malowanie: *Felg
*Elementów karoserii
Tanio i solidnie Ceny i kontakt
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-03-19, 11:12
siwex napisał/a:
ogólnie stal sie ciezko poleruje wiec watpie ze masz stalową
bezbarwny nie chyci wiec odpuść jedynie aluminiowa jest OK i nie zardzewieje
mylisz się. nie wiem z jakiego stopu jest wydech ale rdzewieje i to bardzo. on nie rdzewieje jak nie zedrzesz warstwy którą jest pokryty.
jak jest spolerowany na lustro to już tylko zwykła stal która w zimę rdzewieje masakrycznie. codziennie trzeba polerować pastą polerską ale po zimie cała polerka do odnowy.
mi z polerki zostały zwykłe rury. w lato chyba powrót do kwasówki jakiejś. może znowu basowy ale taki mega delikatny. albo kupię końcówki i te oryginalne utne.
Silnik: 2.0 ADY Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2010 Posty: 890 Skąd: SKL/Cz-wa
Wysłany: 2011-03-19, 14:31
u mnie to samo, ta warstwa ochronna juz chyba wcześniej powiedziała papa bo w niektórych miejscach są małe wżery, spolerowałem na lustro przed zimą, teraz bedzie trzeba poprawić zabieg, codziennie WD40 i może ruda nie ruszy tak szybko