Wysłany: 2010-08-15, 16:01 Osłona nad końcowym wydechem
Witam, ostatnio coś mi grzechotało z tyłu samochodu, myślałem że wydech tak stuka a okazało się że to osłona nad nim... Mam pytanie, czy ta osłona jest konieczna? Czy bez niej będzie się za bardzo grzała podłoga w tamtym miejscu?
_________________ Była corsa, była vectra, był 200sx jest MKIII
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 2347 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2010-08-15, 18:16
Goral1985, no możliwe. Nie jestem w stanie tego sprawdzić bo na podwórku auta nie trzymam. Ale jak tak mówisz to pewnie tak jest. Nie zmienia to faktu że na pewno lepiej żeby to było- po co ma się cokolwiek przegrzewać.
dokładnie, nawet nie nachodzi na bak, myślę że mogłbym ją wywalić gdybym już przelot miał na końcu a dopóki jest seria wydech to zostawię, tylko teraz jak to zamocować? Zwykła nakrętka z podkładką się odkręca, powinna być sprężynowa czy jakieś mocowania specjalne?
_________________ Była corsa, była vectra, był 200sx jest MKIII
do zamocowania tego sa specjalne podkladki niewiem jak one sie fachowo nazywaja ale u mnie z jednej strony ta blacha sie odczepila to na bardzo krotkiego wkreta zalapalem.
Silnik: 1,4 AEX Tylko... ;/ Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 236 Skąd: N.D.M
Wysłany: 2010-12-07, 20:41
Goral1985 napisał/a:
dokładnie, nawet nie nachodzi na bak,
No ok. nie nachodzi na bak, ale zaraz obok on jednak jest, (a warto wspomnieć że jest plastikowy).Wg. mnie ta osłona Musi być bo nawet jest tak zagięta, żeby oddzielała ciepło z tłumika od zbiornika.