Silnik: 1,9 TDI 90 KM
Wysłany: 2009-11-04, 11:58 Obijanie się wydechu o podwozie na zakręcie.
Mam taki problem i nie wiem jak go rozwiązać. Co podłożyć?
Tak tuż przed tylnym kołem rura łącząca tłumiki na tym dużym kolanku obijającym tylną belkę obija się o podwozie prze skręcie w lewo-bezwładność. Nie wiem, czy gumy trzymające tłumik się wyciągnęły czy co?
Pytanie: Jak sobie z tym poradzić?
Silnik: 1.8 PF Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 497 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-04, 14:32
zobacz stan gum i sprawdź czy wszystkie sa jak masz serie w swoim Golfie oczywiście jak coś było zmieniane koncowy tłumik to wtedy trzeba pokombinować nad nowymi wieszakami
Ale w pierwszej kolejnośc sprawdź te gumy
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-11-06, 22:54
albo gumy albo jest to efekt niewłaściwego poskładania tłumika to znaczy źle względem siebie sa ustawione poszczegolne tłumiki i krzywizna tego kolanka nie wypada tak jak powinna
a nakrętki askierowane są w dół do belki zawieszenia to moga pukac o belke. poluzuj je i przekreć obejme o 90st. tak aby nakretki nie patrzyły w dół.... i zobacz czy bedzie dalej pukało.
Silnik: 1,9 TDI 90 KM
Wysłany: 2009-11-23, 21:21
Podgiąłem wieszaki i jest o niebo lepiej.
Inna sprawa że poduszka pod skrzynią do wymiany-rozleciała się i przenosi drgania na pedały(?) i w ogóle cała buda drga. Muszę jakiejś używki poszukać, bo podróby są do bani.
siema mam podobny problem z tym tłumkiem jak chce troche przecignac i np przyspieszam na 1 do 4tys obrotów wrzucam 2 i puszczam sprzęgło i coś mi wali pod podwoziem??proszę pomóżcie
opal669880, poczytaj co wcześniej napisano..
Jeśli coś tłucze przy zmianie biegów (puszczanie sprzęgła) to może być również rozsypana przednia poduszka silnika.
Wogule się zdenerwuje to chyba wymienię cały układ wydechowy.....bo i tak jakoś dziwnie mi chodzi ten samochód na małych obrotach to tak jakoś pyrkocze;).No i muszę jechać obejrzeć od dołu Golfixa bo tak nie morze być żeby mi coś tam waliło pod spodem.Dzieki slavwek.ie